Znamenje rib in njena vladarja

Znamenje Rib

Tisti, ki jih zanima astrologija in vsaj približno poznajo zodiakalna znamenja in planete vedo, da vsakemu znamenju pripada ustrezni planet ali svetilo. Nekaterim znamenjem pripadata dva planeta, en osebni in en moderni. Znamenje rib tako zastopata osebni planet Jupiter in moderni planet Neptun. Ribi je gibljivo in vodno znamenje, zaradi česar jim pripisujemo naslednje lastnosti. Znamenje rib je najbolj prilagodljivo, talentov polno, občutljivo znamenje. Ljudje rojeni v znamenju rib so zelo sočutni, razumevajoči, občutljivi, ranljivi, nežni, čustveni pa tudi muhasti, neprilagojeni, svojeglavi, nerealni in nestvarni. Če pogledamo še malo pobliže, jih lahko klasificiramo z njenima vladarjema. Skozi Jupiter ljudje rojeni v znamenju rib dobijo širšo sliko, moralnost, mentalne sposobnosti, srčnost in občutek za povezovanje in širjenje svojih nazorov. Optimistično-pozitiven pogled na življenje, zaupanje in prepuščanje. Z Neptunom ti ljudje dobijo še več širine, veliko sočutja in občutljivosti, raznorazne talente, nestanovitnost in razpršenost.

V tranzitih sta trenutno ta dva planeta, vladarja znamenja rib, v medsebojnem povezovanju. Jupiter se iz retrogradnega gibanja ustavlja in se 10 junija 2017, na 13° obrne v direktno smer. Predstavniki rib, pa tudi strelcev, katerim vladar je Jupiter, na svoj način zaznavajo v svojem življenju to ustavljanje. Dejansko se stvari v njihovih življenjih ne odvijajo na način, kot bi sami želeli. Kot bi zamudili vlak, nemočno gledajo kako speljuje s perona… Pomembno je ozavestiti, da je včasih treba na določen proces enostavno počakati. Neptun, ki je drugi vladar znamenja rib, se prav tako pripravlja na svoj obrat. Ta se 14. junija začne na 14°obračati v retrogradno smer. Ta obrat bo prinesel obrat vase, seveda. Še večjo občutljivost, zbeganost, nejasnost, nežnost in neko odsotnost. Najbolje se da ta obrat izkoristiti za vse duhovne prakse in meditacije, povezovanje z energijami in tistim nestvarnim in neprisotnim. To naznanja tudi, da v času retrogradnega Neptuna, do 23. novembra 2017, lahko razvijamo in pilimo svoje talente in raziskujemo meje, kamor še lahko posežemo.

Ni velikokrat, ko se ta par med seboj poveže. In tokrat, oba v svojem stacionarnem gibanju, ta dva planeta sestavljata svojo inkonjunkcijo. Kaj pa sedaj? Točno to se že nekaj dni sprašujejo vsi predstavniki znamenja rib. Vse lepo, vse dobro, vse idealno se zdi še posebej idealno. Tako zelo idealno, da se počasi izgublja stik z realnim. Ta svet je kar pretežak, nerealen, pregrob in sploh nevšečen. Kako naj se v teh nevzdržnih razmerah prilagodimo in najdemo svoje mesto v tem kaosu? Ribe bodo zbežale. Ribe se bodo skrile. V svoj kot, kjer jih nihče ne vidi, kjer bojo lahko izpustile dušo na sebi lasten način. S svojimi nerazumnimi izgovori bodo tolažile najprej sebe in nato še vsakega, ki jih bo hotel poslušati. Odpreti svoje srce. Odpreti svojo dušo v teh trpkih razmerah bo izredno težka naloga. Kam, kako, na kakšen način? ˝Samo jaz vem kako mi je.˝ ˝Samo nase se lahko zanesem.˝ V tem iskanju samega sebe, se lahko dotaknejo tudi tistih globoko nezavednih vzorcev. Veliko dela in veliko žrtvovanja bo treba prestati, da pridejo do želenega spoznanja. In pridejo lahko res daleč, saj jim Neptun prestavlja in umika meje. Neptun jim šepeta, naj zaupajo, četudi ni nič, čemur bi lahko zaupali. In Jupiter jih opogumlja naj spoznavajo in naj gredo še naprej in naj zaupajo vase. In najbolj zanikrna plat tega pobega so opojne substance; vse od drog, alkohola, sladkarij, zdravil, tobačnih izdelkov in fantaziranja.

Biti čustven, občutljiv, ranljiv, nežen in sočuten so v današnjem času bolj kot ne zanemarljive lastnosti, ki jim malokdo da veljavo. ˝Na tak način ne prideš daleč.˝ ˝Tako nikoli ne boš uspel.˝ Pa vendar je treba pogledati globlje in priznati, da za to, da smo iskreni, pristni, da pokažemo, da smo krvavi pod kožo, od nas zahteva veliko mero poguma in poznavanja samega sebe. Velika pronicljivost in intuitivnost, ki se skriva v tem povezovanju, v sebi skriva veliko nerazumne modrosti, ki ji marsikdo ni kos. Slediti svojim prebliskom, svojim navdihom, je naloga, ki je ne zmorejo udejanjiti vsi. Biti potrpežljiv v tem svetu. Poslušati sebe in slediti svojim navdihom, ki niso razumski, kaj šele logični, bo v naslednjih tednih nekaj nujnega. In to odstopanje od vsega realnega bo prinašalo še več zmede, še več nejasnosti in veliko preobčutljivost. Tako ribe pač živijo. Tako čutijo in tako se odzivajo. Skozi sebe. Skozi povečano sočutje in potrebo po pomoči. In velikokrat se tudi zmotijo. In velikokrat si morajo priznati, da so se zmotile in s svojo zmoto živeti naprej. In morajo si oprostiti, da bi preživele. Oprostimo jim tudi mi in jim tako ponudimo pomoč in podporo, ki jo potrebujejo.

 

Napisala: Astrologinja Špela Plemelj