Vsi planeti v direktnem gibanju

planeti v direktnem gibanju

Januar 2016

Le poredko se zgodi, ko so vsi planeti na nebu obrnjeni v direktno smer in usmerjeni naprej. In temu pojavu bomo priča v naslednjem mesecu dni. Ko bo Merkur 9. januarja zagotovo obrnjen naprej bomo lahko uživali v teh energijah, ko bo vseh 8 planetov usmerjenih naprej. Sicer ne bodo usmerjeni v isto smer, bodo pa imeli tendenco, da potujejo naprej. 7. februarja bo to usklajeno gibanje prekinil Jupiter, ko se bo obrnil retrogradno in na nek način zaključil to obdobje.

Zakaj je to vredno omembe in kaj sploh lahko pričakujemo?

Z našega geo-centričnega gledišča, s pozicije kjer opazujemo nebo in nebesne pojave ter gibanje planetov, zvezd, Sonca in Lune, bomo priča dogajanju, ko se bo naš celotni sončni sistem složno premikal v isto smer, kot velika ˝kozmična reka˝. Ta velika enakomerna pretočnost nam bo ponujala možnosti in priložnosti večje harmonije in ubranosti. Ta fenomen predstavlja organsko, holistično, sinhrono, harmonično skupino, ki potuje skozi neskončno vesolje in predstavlja upanje za prihodnost.

To bo obdobje, ko se pozicija Zemlje simbolno spremeni v ˝središče˝ vesolja. Ko smo mi sami glavni opazovalci in akterji, ki spremljamo to predstavo, ki se odvija samo za nas in sprejemamo vse kar nam je ponujeno. Tokrat in s tem gibanjem, bo vibracija sončnega sistema proizvedla nenavadno kozmično asistenco, v podporo vsega kar je. To bo čas velikih spojitev kot so poroke, večji nakupi, dobrodelnosti, operacije, odkritja, nove poslovne priložnosti, rojstev in začetkov nasploh. V tem času se lahko bolj posvetimo in osredotočimo na svoje cilje. Najbolje bo, če si svoje želje, svoje cilje kot tudi družbeno in svetovno usmerjene cilje zapišemo in jih zapisujemo vseh 30 dni. V sklopu povezovanja Jupitra in Urana, je in bo v tem času močno spodbujena naša zavest o osebnem in svetovnem položaju. V tem primeru lahko vseeno pričakujemo več nenadnih in odklonilnih razmer, ki bodo pretresle svet kot globalno entiteto in tudi naš osebni svet. Vseeno bo v tem obdobju spodbujen velik potencial za rast in veličino, za mir in obilje za vse.

 

Napisala: Špela Plemelj
Članek je povzet po članku astrologinje Stephanie “Wave” Forest.