Uran v biku 2018

Napisala astrologinja Špela Plemelj

Uran v Biku

Iz grške mitologije sledi, da se je Gea – Zemlja združevala z Uranosom – zveznim nebom. Iz njune združitve so se rojevala bitja (Kiklopi in Titani), ki so se rodila na Zemlji. Uran je zvezno nebo in zato ni zemeljski. Niti ga nihče od umetnikov nikoli ni znal upodobiti, kot druge bogove. To je med drugim tudi eden izmed pokazateljev, da Uran ni nič zemeljskega, nič, kar se mora manifestirati ali upodobiti s fizičnim materialom. Zato je tudi vse svoje kreacije (potomce) zavrgel in jih zaprl v podzemlje.

Uran kot ga tolmači astrologija, v mesecu maju 2018 prestopi v znamenje bika, kjer bo vse do leta 2026. Bik je zemeljsko znamenje, ki mu največ od vsega pomeni stik, dotik, material, tla, varnost. Uran je neulovljiv, brezmejen in svojstven. Težko sledi raznim pravilom in kalupom. V njegovi naravi je, da sili čez zakone, podira meje in izziva na vse možne načine. Moški, ustvarjalen in aktiven princip, ki zaznamuje Urana bo začel svoje poslanstvo uresničevati na pasivnem področju zemeljskega in konkretnega znamenja bika. Iz grškega mita lahko prav tako razberemo, da je bil prav Uran tisti, ki je iniciral življenje na Zemlji. Čeprav se mit zaključi z umikom in umorom Urana, nam vseeno sporoča, da brez svoje nenavadne in neulovljive narave ne moremo biti ustvarjalni.

Sama si Urana predstavljam kot tornado, ki s svojo silo ter silnim, močnim, mogočnim, neulovljivim principom prihaja, vzbuja strahospoštovanje, uničenje in nek svež veter. Na lepem se pojavi, nas preseneti s svojo vsiljivostjo, na koncu pa pusti celo razdejanje. Kot nepovabljen gost. Vseeno nam Uran prinese tisti občutek svobode in osvobojenosti, ki si jo tako močno želimo. Take neulovljive narave nikakor ne moremo uloviti in jo zapreti v nek kalup. Vprašanje je, kako se bo taka energija izrazila na terenu, ki ga ponuja zemeljsko znamenje bika.

Taki prehodi in prestopi nikakor niso čisto nenadni in nepričakovani. Že leta lahko opažamo, kaj so tiste spremembe in revolucije, ki nam jih bo natrosil čas, ko bo Uran v biku. Predvsem bomo močno prevetrili svoje vrednote in svoj način vrednotenja. Kaj je tisto, kar je resnično nekaj vredno in kako pomembno je, da se nečesa oklepamo kot klop? Zelo inovativni in kreativni bomo morali biti. Naučiti se bomo  morali novih načinov recikliranja, da si na tak način olajšamo in osmislimo življenje, ki smo si ga ustvarili do zdaj. Soočiti se bomo morali z grožnjami narave, ki si jih (takorekoč) ustvarjamo sami z onesnaževanjem in podobno. Izbrati bomo morali komu bomo sledili. Čigava ideja nam bo prinesla največ dobrega? Kdo ali kaj bo najbolj revolucionaren, s čimer bi lahko sodelovali in na ta način pripomogli k razvoju in napredku. Pokazala se bo tudi potreba, da se nečemu odpovemo, da se nečesa znebimo v namen, da si naredimo odprt prostor za novitete. Nove vzorce vsekakor ne bomo z lahkoto sprejeli in naredili prepotrebno spremembo. Znamenje bika seveda ne spušča rado svoje premoženje, lastnino, imetje ter vrednote, ki so del njega samega kot tetovaža. Uranovska silnost ne bo popuščala in bolj se bomo upirali, bolj bomo čutili ta uničujoči pritisk, ki bo pritiskal na nas.

Uran vseeno predstavlja skupinsko delo, inovativnost, drznost, revolucijo. In te energije niso vedno slabe, četudi prinašajo uničenje in podiranje meja ter zakonov. Potrebujemo spremembe, saj nas to usmerja k razvoju, da se ne zasedimo in obstanemo na mestu. Prej bomo sprejeli spremembe, prej se bomo lahko prilagodili vsem tem nestabilnim razmeram, ki nam vseeno nosijo nove temelje, na katerih lahko gradimo.