Sade Sati

Sade Sati je obdobje, ki traja pribljižno 7 let in pol. Temu obdobju bi lahko rekli obdobje suhih krav. Vendar po drugi strani je to lahko izredno sočno obdobje, predvsem v duhovnem smislu. Običajno to spoznamo šele v zaključnem delu obdobja oziroma, bolj verjetno, ko je obdobja že konec.

Sade Sati - SaturnSade Sati se prične, ko tranzitni Saturn vstopi v znamenje pred znamenje v katerem se nahaja natalna Luna in zaključi ko zapusti znamenje, ki se nahaja za znamenjem v katerem je vaša natalna Luna.

Saturn potrebuje približno dve leti in pol za prehod čez eno znamenje. Pri Sade Satiju, prehaja Saturn tri znamenja, to torej znaša približno sedem let in pol.

Soočenje z lastnim Egom

V tem času Saturn, ki astrološko predstavlja strogega učitelja, in nas uči, videti realnost, prehaja Luno v našem natalnem horoskopu. Luna predstavlja čustven um, ali za lažje razumevanje, naša čustva. Saturn, ki zna učiti na krut način, pritiska na naša čustva. Vendar ne kar tako. Ker Saturn ne naredi nič kar tako. Ampak s točno določenim namenom. Od nas zahteva, da spustimo Ego. Uči nas, da prepoznamo lasten Ego in da vidimo, da v resnici nismo lasten Ego. To učenje ni lahko. Ker pri Saturnu ni nič lahko. Je pa lahko zelo rodovitno.

Lupine v katere smo se ovili, da bi se odmaknili pred »krutostjo« sveta, nam hkrati branijo stik z našim lastnim bitjem. To je naš Ego pridno izkoristil. Prepričal nas je, da smo mi on. Saturn, ki se ga marsikdo boji, pa nam govori, da to nismo zares mi. Da smo mi vendarle nekaj drugega. Nekaj srečnejšega.

Saturn torej s prstom kaže na naš Ego. Mi pa mislimo, da tolče po našem bistvu, ker smo svoje bistvo zamenjali z Egom. Zato nas to boli. Včasih zelo močno.

Shani (Saturn)Saturn ni hudič

Saturn ni nikakršen hudič, prav tako kot to ni Pluton. Po tradicionalni astrologiji sta to dva malefika, ki ju nekateri astrologi včasih gledajo kot na dva »hudiča«. Vse kar je na nebu ima svojo funkcijo. Vse je celota. Vse skupaj je popolno. Saturnova funkcija je med drugim tudi struktura. Brez njega bi bili kot, da bi bili brez hrbtenice. Ves čas bi živeli v iluziji, in to bi bilo, kar se našega razvoja tiče, kakor da bi gnili na lebdečem oblaku, ki bi brez prestanka plul po nebu in se nikdar ne bi srečal z realnostjo in resnico.

Sade Sati doživimo trikrat v življenju

Sade Sati načeloma doživimo trikrat v svojem življenju. Nekateri izbranci tudi štirikrat. Odvisno od dolžine našega življenja in kdaj smo doživeli prvi Sade Sati. Kot smo že omenili, Sade Sati traja približno sedem let in pol. Do naslednjega imamo mir približno dvaindvajset let. Po tradicionalni Jyotish teoriji lahko v vsakem izgubimo koga. Pri prvem npr. dedka ali babico. Pri drugem lahko starša. Pri tretjem pa še sami zapustimo ta svet. Ni nujno, da je čisto tako. Zelo verjetno pa v obdobjih, ko smo sami v Sade Satiju, izgubimo koga bližjega ali koga, ki nam je drag.

Prvi Sade Sati običajno zadeva šolanje in starše.

Drugi Sade Sati je še posebej pomemben. V tem obdobju gre za najbolj neposredno učenje in soočanje z lastno samopomembnostjo. Poleg tega najbolj zadeva posel, finance in družino.

Pri zadnjem Sade Satiju smo soočeni z umrljivostjo telesa in zadeva predvsem zdravje.

 

Napisal: Vasja Ferrari