Retrogradni Merkur v devici 2017

Piše astrologinja Špela Plemelj

Retrogradni merkur

12. avgusta bomo vsi na nogah in v skrbeh, saj se bo Merkur, planet komunikacije, razmišljanja in gibanja, obračal retrogradno. Težave in zastoji bodo nujni, neizbežni ter težko obvladljivi. Vse se zgodi z namenom, in tako nam bo Merkurjev obrat, ki se bo zgodil na 11° device, postregel s svojimi izzivi in nalogami.

Merkur je v devici v svojem znamenju in tu lahko res najbolj kvalitetno izrazi svoje lastnosti. Tukaj govori, razlaga, analizira, zbira informacije, se uči, poglablja in je natančen. Zna podati kritiko, navodila, argumente, svoje mnenje. Zna se spustiti v detajle in zna biti zelo praktičen. Veliko je še stvari, ki so značilne za Merkurja v devici, ampak vsega ne bom naštevala. Trenutno je bolj pomembno, kaj je značilno za Retrogradnega Merkurja v devici. Nekaj se bo prikradlo v naše načrte in nam zbrisalo vse, kar smo splanirali za naprej… In tako ne bomo morali ostati najbolj zadovoljni, zanesljivi in jasni. Kot bi se znašli sredi križišča, ker semaforji ne delajo. Kako, na kakšen način je lahko prišlo do česa takega? V naslednjih dneh se bomo težje znašli v vsakdanjih opravilih, še posebno tisti s poudarjenim Merkurjem, kot so dvojčki in device. Tudi tista prodajalka, nas bo gledala kot bi govorili v tujem jeziku. Ja, ta čas je, ko bo povsod prihajalo do zastojev, komplikacij, nesporazumov, ovir in celo blokad. Četudi bomo dokumente skrbno pospravili, jih v teh nekaj dneh, še posebno, ko bo Merkur stacionaren, ne bomo našli. Treba bo pobrskati po svojem spominu, kje točno smo pustili svoje stvari in to nam bo vzelo več časa, kot smo ga bili pripravljeni žrtvovati.

Tisto najbolj značilno za R Merkurja bo zopet postalo aktualno. Ne kupujte novih aparatov ali avtomobilov, ne podpisujte novih pogodb in dogovorov. Vse do 6. septembra bomo sprejemali izzive tega pojava. Svoj obrat bo Merkur nekoliko samovoljno zaključil na 28° leva. Ta energija, samozavest, drznost, pogum, ošabnost in občutek pomembnosti, bo zelo izstopajoč. Vseeno bo čas, ko bo retrogradni Merkur zaključeval tokratno retrogradnost, prinesel določene izkaze in spoznanja, ki bodo imeli pomembno vlogo za posameznika na njegovem področju. Z obratom nazaj, vase in v svojo preteklost, bomo našli veliko stvari in informacij, ki nam bodo prinesle določeno korist v septembru (ko bo Merkur zaključil svojo retrogradnost). Naša naloga bo, da dobro premislimo, kaj je še uporabno oziroma, kaj še lahko uporabimo, ali celo recikliramo. In ko bomo to ugotovili, bomo s tem lažje živeli. V tem času pa popravljamo stvari in delamo tisto, kar še nismo zaključili. Je ta čas, ko je res treba pogledat kakšno razdejanje smo naredili in resnično moramo počistiti za sabo, da bomo lažje živeli. Pa ne samo okoli nas, tudi v nas samih je treba narediti določene, predvsem praktične spremembe. Razmišljajmo, kako bi s spremembo svojih utečenih navad doprinesli k lastni dobrobiti.