Prestop Jupitra v znamenje strelca 2018

Napisala astrologinja Špela Plemelj

Merkur retrogradno

Od 8. novembra 2018 do 3. decembra 2019 bomo uživali v vsej razprostranosti, odprtosti vsem novem, ki nam ga bo prinesel Jupiter z vstopom v znamenje strelca. Jupiter je vladar znamenja strelca in to bo res super-veličasten čas, ko se bomo lahko v izobilju nadejali vsega dobrega in najboljšega.

Kdo drug, če ne predstavniki znamenja strelca, bodo imeli v tem obdobju veliko priložnosti za razvoj, rast in napredovanje. Tudi vsi predstavniki znamenja rib, katerim je Jupiter prav tako vladar, si bodo lahko odrezali velik kos pogače samo zase. In seveda vsi tisti, ki imajo znamenje strelca na izpostavljenih delih astrološke karte, predvsem v prvi hiši, skozi katero bo Jupiter v tem obdobju potoval.

Ko je bil v prejšnjih mesecih Jupiter v znamenju škorpijona, je bila naša pozornost usmerjena predvsem na notranji razvoj in spoznavanju osebnega sveta ter lastnih mej. V nekem širšem smislu smo bili priča predvsem spolnim škandalom, ki so se razkrili v Ameriki, predvsem v filmski srenji. Članek, ki sem ga napisala si lahko preberete v naslednji povezavi Jupiter v Škorpijonu.

Prestop Jupitra v znamenje strelca nam bo poleg obilja financ in uspehov prinesel tudi obilje znanja, spoznanja, resnice in potovanja. Na kakšne avanture in izlete se bomo podali je seveda odvisno od želje posameznika, a tu je dobro opozoriti, da bi Jupiter znal potovati tudi v duhovni in nadzemeljski svet. Široko odprta vrata nam bodo kazala in predstavljala kako mogočen in dostopen je zunanji svet. Horizont na koncu se nam bo zdel vse bližje in bližje pa vendar nedostopen in nedosegljiv. Jupiter v znamenju strelca nam bo prinesel prenekatera spoznanja in znanja, ki ga bomo lahko izkoristili v svoje dobro. Poleg duhovnega potovanja in napredovanja nas bo Jupiter opozoril tudi na svoj intelektualni potencial. Ta del bodo lahko najbolj izkoristili vsi tisti, ki bi radi razširili svoje znanje na določenem področju; najbolj na področju prava, filozofije, zakonodaje, tudi vere, tujih jezikov in še in še. V nas bo večja odločnost, samozavest, upanje, želja in potreba, da napredujemo in si uresničimo vse tisto, kar si želimo.

Jupiter v astrologiji velja za dobrotnika. Vendar mislim, da bi se marsikdo lahko strinjal, da je dobrota sirota. Vse prehitro ljudje začnejo izkoriščevati tisto, kar jim je dano in podarjeno. In Jupiter v vsej tej verigi izjemnih potez in neizmerni želji po še in še več, ne zmore najti pravega konca. To, kar hočem povedati, se velikokrat vidi pri igrah na srečo, ko ljudje ne zmorejo prekiniti vlaganja in njihova pogoltnost jih mora ustaviti na surov način. Jupiter velja tudi kot podpora in vodstvo, zato imejmo ob sebi nekega ˝Jupitra˝, ki nam bo pomagal narediti prave odločitve in poteze, ko sami v vsej svoji vznesenosti morda ne bomo zmogli zagledati pravega konca in prave rešitve. S tem se bomo učili tudi zaupanja, najprej vase in potem tudi v drugega.

Ste že kdaj imeli več stvari in dobrin, kot ste jih potrebovali? Če ste, potem sodite v med tiste srečneže, ki vse imajo. Ampak, kaj se ponavadi zgodi, ko imamo vsega preveč? Nabiramo, zbiramo, zalagamo, kopičimo in na koncu se dušimo v vsem balastu, ki se nam je nabral. Tudi tako nam lahko zagode Jupiter. Ko si naberemo veliko stvari, jih moramo po navadi sami nositi naokrog. In če je teh stvari res veliko, smo sami tudi bolj obremenjeni in posledično bolj izčrpani ter počasni. To pa ni najboljši način življenja, ki bi nam prinašal zadovoljstvo, srečo, vitalnost in pozitiven odnos do življenja.

Prestop Jupitra v znamenje strelca nam bo pomagal, da ozavestimo vse dobre in slabe stvari, ki jih počnemo. Ko se bo aprila 2019 obrnil retrogradno nam bo prinesel svoja nepozabna spoznanja kaj, koliko in na kakšen način naj delujemo, da bomo dosegli tisto, kar je za nas vitalnega pomena. Kaj je prav in kaj narobe. Kaj je dobro in kaj slabo. Ves ta čas bo čas učenja in zorenja. Čas, ko bomo iskali večne resnice in najboljše možnosti za lepo, dobro, polno in srečno življenje.