Pregled za vikend 16. in 17. januar

dnevni horoskop slika
V soboto bo Luna še cel dan v ovnu. Bolj bomo dinamični in aktivni. V nedeljo pa bo Luna v biku. Obeta se nam veliko lepih trenutkov, ki jim bomo priča in v njih kar se da uživali.

Sobota 16. 1.

V soboto bo Luna še cel dan v ovnu. Bolj bomo dinamični in aktivni. Bolj spontano in samozavestno bomo sprejemali odločitve in se pogumno podajali novim izzivom na pot.

Prvi izziv, ki nam ga bo že na vse zgodaj ponudila Luna, bo kvadrat s Plutonom ob 6.14. uri. Vsi tisti srečneži, ki bodo prespali ta intenziven in močan vpliv, bodo imeli to srečo, da bo ob 8.14. uri Luna naredila konjunkcijo z Uranom. Izvedeli bomo vse, kar se je zgodilo in še več. Tudi ta povezava nosi več možnosti sprememb, trmoglavosti in (pre)močne volje.

Do 15.40. ure se bo sestavljal trigon med Luno in Venero. To bo nekoliko umirilo jutranjo dinamiko in vsaj za nekaj časa se bomo posvečali tistim lepim stvarem, ki nam jih bo naklonil dan. Lunin trigon s svojo dispozitorico lahko prinese tudi kakšen zaslužek ali pa si obogatimo svoje življenje kako drugače.

Kmalu zatem, ob 15.46. Luna naredi kvadrat z R Merkurjem. Zopet bo spodbujen pretok misli in informacij. Marsikaj od tega ne bomo želeli zvedeti, a informacije bodo kar same našle pot do nas. Načeloma nas to lahko spravi v slabo voljo ali nezadovoljstvo.

V noči na nedeljo Luna naredi kvadrat s Soncem ob 0.26. uri. Prvi krajec govori o obdobju rasti in moči, da nekaj ustvarimo na novo. Odprti smo spremembam ter imamo moč in voljo, da izkoristimo tisto, kar je dobro za nas.

Nedelja 17. 1.

V nedeljo bo Luna hitro prestopila v drugo znamenje. Luna je v biku lepo in dobro postavljena. Uživa. Vse je lepo in prijetno, počuti se varno in zadovoljno. Obeta se nam veliko lepih trenutkov, ki jim bomo priča in v njih kar se da uživali.

Na nebu se planeti povezujejo, srečujejo in pozdravljajo, nam pa sporočajo svoje zgodbe. V ponedeljek zjutraj, ob 6.10., se v kvadrat povežeta dva benefika. Venera v strelcu in R Jupiter v devici. Ta dva bosta nagovarjala predvsem bike, tehtnice, strelce in ribe. Splošen vpliv pa bomo čutili že v nedeljo. To bo velik, pompozen, dramatičen ples, ki nam zna vzeti tla pod nogami. Ker Venera in Jupiter ne povzročata velikih težav, se bo njuna zgodba odvijala v pretiranem uživanju, zapravljanju, druženju, zaupanju itd. Naša pričakovanja bodo prevelika za ta skromen, realen svet. Razočaranja in nezadovoljstva bodo zato skoraj nujna.

Luna pa bo proti koncu dneva, ob 19.53., z opozicijo na Marsa spodbudila prijeten trigon Marsa in Neptuna. Njun aspekt bo eksakten v ponedeljek ob 12.00 uri. To bo zadelo ovne, škorpijone in ribe. Prevladovale bodo čarovniške energije. Nič nam ne bo hudega, saj trigon med Marsom in Neptunom daje možnosti za več romantike. To povezavo bodo najbolje izkoristili vsi umetniki in pisatelji, ki potrebujejo navdih za svoje ustvarjanje. Svoja notranja občutja in doživetja bodo tako lahko aktivno prenesli na dan, na material. Aktivno bodo udeleženi tudi vsi, ki imajo to notranjo potrebo, da naredijo spremembo in pomagajo šibkejšim, ki pomoč zares potrebujejo. To bo resnično močan vpliv, saj sta oba planeta v svojem znamenju, kjer sta doma in močna. Bodimo ustvarjalni na svoj način.