Pregled neba za vikend 7. in 8. november

dnevni horoskop slika
Obeta se prehod iz delavne device v harmonično tehtnico. Dodatno harmonijo pa prinaša tudi vstop Venere v znamenje tehtnice.

Sobota 7. 11. 15

Merkun in Neptun sta se že včeraj zaletela in tvorila spodbuden aspekt predvsem za tiste, ki potrebujejo nekaj več časa zase, da se prepustilo domišljiji s kakšno knjigo, filmon ali glasbo. Zanima nas lahko tudi umetnost ali neka dejavnost, ki bo v nas zbujala resnično nežna in prijetna čustva. Slaba stran tega je, da smo lahko hitro zaslepljeni in se zato počutimo prevarane. Vseeno lahko zaradi močne povezave Sonca in Plutona stopimo naprej in se pogumno lotimo svojih ciljev.

Luna pa ima svoj tempo in svojo pot. Do približno 15. ure, se bo še zadrževala v znamenju device, kjer ima še dva sestanka. Prvega z Marsom, zaradi česar bomo lahko čutili nekaj več napetosti in energije, da še z zadnjimi močmi naredimo kar je potrebno postoriti. Mars je tukaj tudi v odnosu z Merkurjem v škorpijonu, zaradi česar se lahko v delo in opravke zares poglobimo (in jih odlično zaključimo). Kasneje se Luna sreča še z Venero in s tem prinese več harmonije, in pomiritev morebitnih napetosti. S tem vplivom bomo bolj znali uživati v malenkostih.

S prestopom Lune v znamenje tehtnice bomo občutili tudi več lahkotnosti. Bolj bomo družabni in veseli. Spodbuja nas lahko tudi težnja po ustvarjanju, zato lahko prinesemo v svoje okolje, v svoj dom, v svoj prostor, ker se zadržujemo, kakšen okras kot so rože in si s tem polepšamp še preostanek dneva in tudi prostor.

Nedelja 8. 11.

Kako prijetna zna biti Luna v tehtnici. Vse teži k harmoniji, vsi se dobro razumemo, a kaj ko so ˝čudna ta pota Gospodova˝. Luna bo zelo hitro aplicirala v odnos s Saturnom. Že res, da nam bo to pomagalo pri dnevni disciplini in bomo lahko lažje splanirali dnevne opravke in prosti čas. Vedli se bomo bolj odgovorno in skrbno. Večji del dneva bo obarvan v tem tonu, biti odgovoren, delaven in skrben.

Večerni čas pa nam prinese več intenzivnih čustev in več nihanja. Hitro bomo reagirali na takšne in drugačne odzive, lahko bomo bruhali ogenj ali pa točili solze v potokih.

Pregled neba je pripravila Špela Plemelj in poudarja, da splošni vplivi barvajo ozračje, energije dneva. Posamezniki pa imamo svoj lastni ritem usklajen z našo rojstno karto.