Pregled neba za vikend 5. in 6. marec

dnevni horoskop slika
Sobota

Seveda bomo začeli soboto z Luno v kozorogu, ki nam bo vzela nekaj veselja in sproščenosti, bomo pa zato veliko bolj učinkoviti, objektivni, odgovorni in oranizirani. Usmerimo se v delo ali pa svoj prosti čas naklonimo babicam in dedkom. Popoldne ob 17.22. uri pa bo tudi že več priložnosti in časa za zabavo, sprostitev ali druženje. Luna bo prestopila v vodnarja in spodbudila tako naše misli kot naše odzive. Bolj bomo prilagodljivi in hitro se bomo znali odločiti za nekaj.

Od jutra (natančneje od 6.43. ure) bomo čutili več napetosti, ki bo delo spojitve Merkurja in Marsa v kvadrat. In še v fiksnih znamenjih ter na zadnji stopinji znamenj. Trmasti bomo pa spet neodločni. Preveč zagrizeni in bojeviti, a vendar kot bi bili brez cilja. Na vso moč se bomo borili za svoje pravice.

Ob 11.23. bo Merkur že pobegnil v drugo znamenje. V ribah ne bo več tako zagrizen in razumski. Dvojčki in device se bodo počutili kar nekoliko izgubljeni v teh energijah rib. Zdaj bo najbolje več svojega časa posvetiti branju ali pisanju kakšnih domišljijskih, fantazijskih in tudi duhovnih in celo otroških tem. Vse bo bolj intuitivno, prepustno in nestabilno. Svojo domišljijo izkoristimo tudi za najrazličnejša ustvarjanja.

Tik preden Luna prestopi v vodnarja, bo z zadnjimi močmi, s sekstilom dregnila v Marsa v škorpijonu in še malo spomnila na kvadrat Marsa in Merkurja. Še bo moč zaznavati te intenzivne energije in odzive. Če ne bomo pazljivi nam lahko ˝prekipi˝ in v nemirne vode povlečemo tudi svojega sogovornika/sotrpina.

Nedelja

Z Luno v vodnarju bo današnji tempo kar nekoliko prehiter za nedeljsko jutro. Čutiti bo več dinamike ter nenavadne in aktivne energije. Bolj bomo družabni in komunikativni.

Že Marsova energija nas bo spravila v akcijo. Ovni in škorpijoni bodo v tem vikendu zaznali, da se je zgodil prestop Marsa v znamenje strelca. Več bo energije, samozavesti in poguma. Želja po napredku in osvajanju novih ciljev bo skoraj nevzdržna. Volja in upanje strelca, ter moč in zagnanost Marsa znata delati čudeže.

Ob 7.03. zjutrj se dovrši še en aspekt, ki bo obelodanil vzdušje tokratnega vikenda. Sestavi se kvadrat Sonca in Saturna. S trudom, delom, disciplino in močno voljo se daleč pride. Vložiti bo treba resnično veliko truda in moči, da bomo dosegli željeno. Ta povezava zna še posebno vplivati na leve, kozoroge in vodnarje. Primanjkovalo bo občutka trdnosti, zmogljivosti in vitalnosti. Ker se bo od nas veliko pričakovalo in zahtevalo, nas zna vse to vlaganje svojega truda in moči izčrpati in oslabiti. Treba bo počivati, da si naberemo novih moči.

Seveda bo Luna ob 21.01. s sekstilom na Saturna , svojega dispozitorja, še enkrat spomnila na kvadrat Saturna in Sonca. Večja bo potreba, da pustimo čustva ob strani in bolj trezno in objektivno pogledamo na trenutno stanje, ga ovrednotimo, zavržemo nepotrebno in nadaljujemo od tu.

V ponedeljek pa se pripravlja sekstil Sonca in Plutona. Levi in škorpijoni bodo dobili vso moč nazaj, jo vzeli v svoje roke, si drznili in stopili na pot svojega uspeha. Obdobje bo intenzivno za marsikoga.