Pregled neba za vikend 5. in 6. december

dnevni horoskops slika
Močne strasti in neobrzdana jeza lahko nosita nepričakovana nesoglasja.

Luna je zamenjala znamenje, vstopila v tehtnico in prinesla veliki poudarek na odnose. Toda, ker jo dipozitorica pelje v škorpijona, bo njeno hrepenenje po harmoniji težje doseči. Močne strasti in neobrzdana jeza lahko nosita nepričakovana nesoglasja. Potrebno bo znati plesati ta intenzivni ples, brez da bi drug drugega ranili. Še nabolj se bo ta napetost dogajala v odnosih med zasebnimi partnerji ali ljubimci.

Znamenje zamenja tudi Venera, ki vladarica tako znamenja tehtnice kot bika. Prehod Venere iz domačega znamenja v nasprotno, bo kar šokanten. Ne bo več vse lahkotno, enostavno in prijetno. Venera je v znamenju škorpijona na dnu in se mora zelo potruditi, da se počuti vsaj približno dobro. V tem obdobju, ko bo Venera v škorpijonu, znajo biti vsi njeni zavezanci bolj bojeviti in intenzivni. Ker gre za simboliko Venere in Marsa, bo Venera okrepila svojo privlačnost in opozorila nase. Povečane bodo strasti vseh vrst.

Sobota

Ob 14.uri Luna naredi inkonjunkcijo z Neptunom, kasneje ob 16. uri pa še seksil s Saturnom. Ne bo šlo drugače, kot da nas spet opomni na njuno povezavo. Vpliv, ki ga je dajal kvadrat med Saturnom in Neptunom počasi sicer izgublja na moči, vendar lahko še čutimo rahle popotresne sunke, še posebno, ko nas na to opozori Luna. Kdo izmed nas še zna čutiti kakšne stiske, neprijetne občutke strahu ali ujetosti, morda nemoč ali utrujenost.

Nedelja

V nedeljo nas bo pospremil še Lunin sekstil na Sonce. V nas bo zato tudi več energije in pričakovanja. Luna s tem aspektom spodbudi tudi vez med Soncem in Marsom, ki nosita veliko moči in energije. Ta spodbudna energija zna v nas prebuditi ustvarjalno moč in željo po doseganju uspehov. Pravzaprav je možen zelo konkreten uspeh morda na akademskem področju ( ker je Sonce v Strelcu) lahko pa tudi uspeh v tujini ali na sodišču.

Mars pa drzno stopa v odnos tudi s Plutonom. S to močno energijo pa bo treba bolj previdno. Mars in Pluton predstavljata močno, športno, surovo in ognjevito energijo. Ker delata neharmoničen odnos, bo te moške, nagonske, nekultivirane energije res veliko. Težava je, ker tega ne smemo omejevati in tlačiti, saj bi se vsa nabrana energija lahko sprostila na res neugoden in brutalen način. Čutimo lahko veliko vroče energije, ki je ne bomo znali krotiti. To je najbolje pretvoriti v športne aktivnosti ali druge aktivnosti, ki od nas zahtevajo veliko napora. Zaradi tega vpliva znamo čutiti več jeze, upornosti ter nasilnih in nepremišljenih reakcij. Ta vpliv znamo čutiti cel vikend, saj se aspekt dovrši v nedeljo zvečer, okrog 21.34. ( Ne omejujmo naših želja. Postavimo si nemogoče cilje, saj jih bomo s to energijo lažje dosegli.)

Imejmo v zavesti, da so to vplivi, ki ne bodo trajali dolgo, vseeno pa ne smemo dopustiti nasilja, ki se bo vršil nad nami ali nad drugimi.

V nedeljo nas čaka še ena opozicija Lune z Uranom, ki bo v nas zbujala več napetosti in nemira. Uran hoče več svobode in druženja, zato mogoče izkoristimo ta vpliv za kakšen nenačrtovan izlet.

Proti koncu dneva bomo čutili, da se Luna harmonično povezuje z Merkurjem, zaradi česar se bomo lažje in prijetneje sporazumevali. Bolj bomo sproščeni in lahkotni.