Pregled neba za vikend 27. in 28. februar

dnevni horoskop slika
Pričarajmo si čarobni vikend.

Sobota

Tokratna sobota se bo začela s prijetnimi in bolj umirjenimi energijami Lune v tehtnici. Več bo lahkotnosti, odprtosti in prilagodljivosti. Kasneje bomo začutili, kako bo Luna ob 12.26. uri prestopila v znamenje škorpijona. Več bo intenzivnih odzivov ter občutkov moči ali nemoči. Iskali bomo rešitve in težje se bomo sprijaznili z nedokončanimi stvarmi.

Luno v škorpijonu bomo najbolje izkoristili za pospravljanje ali za kakšne naloge, ki bodo od nas zahtevale veliko moči in poglabljanja. Tisti bolj spritualni pa že vedo, da bodo bolje koristili meditacije in druge duhovne prakse. Naj še spomnim, da je bil ob 1.52. uri zjutraj aktualen sekstil Merkurja in Urana, ki nas lahko zabava še doberšen del dneva. Iznajdljivost in večjo okretnost bomo lahko zaznavali. Te hitre, drugačne in nenadzorovane vibracije nas bodo spodbujale, da naredimo še kakšno spremembo in si popestrimo dan.

Nedelja

Nedelja bo bolj poseben dan. Luna v škorpijonu zna prinesti svoja intenzivna doživetja, ki jih ne bomo pozabili. Nekaj več destruktivnosti znamo čutiti zavoljo močnih energij škorpijona.Sicer pa bo cel dan, že od jutranjih ur, zaznamovan s konjunkcijo Sonca in Neptuna (ki bo eksaktna ob 16.47.).

Zjutraj ob 6.51. Luna s trigonom na Sonce spodbudi srečanje Sonca in Neptuna. Povežejo se vodne energije in obljubljajo več splošne podpore in vzajemnega sodelovanja. To bo najboljši čas za močne duhovne in spiritualne prakse. Tudi umetniki vseh vrst bodo znali in zmogli to obdobje izkoristiti za svoje ustvarjanje. Sicer bo prisotno tudi nekaj sanjarjenja, idealiziranja in nepraktičnosti, vendar to ne nakazuje težjih trenutkov. Svoje pa zna dodati tudi kvadrat Lune in Venere, ki se sestavi ob 17.16. To so nežne, mirne energije, ki znajo presenetiti s svojo pasivnostjo in preveliko ležernostjo. Nekaj energije nam bo primanjkovalo, ampak kakšen dan počitka nam pa tudi ne bo škodil.