Pregled neba za vikend 14. in 15. november

dnevni horoskop slika
Energiji optimističnega in hitrega strelca, v nedeljo sledi energija učinkovitega in manj čustvenega kozoroga.

Sobota 14. 11.

Luna bo še cel dan znamenju v strelcu, v praznem teku. Občutili bomo ta optimizem in pozitivno naravnanost, ki jo daje strelčevo znamenje. Zaradi dispozitorja Lune, Jupitra v devici, bomo skromnejši a vendar praktični. Znali bomo poskrbeti za druge in priskočiti na pomoč.

Luna še enkrat opomni in spodbudi mundano opozicijo na Kirona (ko pride v kvadrat z Jupitrom in Kironom ter ko zasede mesto svojega dispozitorja, Jupitra). Ta aspekt je povezan z enim od mrkov v septembru in govori o veliki rani in trpljenju mase ljudi. Opominja nas tudi, da je dobrota sirota in s takim sočutjem se lahko naredi več škode kot koristi.

Sestavlja se tudi inkonjunkcija Venere in Neptuna, ki se bo dopolnila v nedeljo in takrat bo ta vpliv še večji. Počasi se bomo torej že danes, v soboto, pripravljali na lenobnost, sentimentalnost in preobčutljivost. Lahko bomo tudi bolj zmedeni.

Nedelja 15. 11.

Vikend bo zaznamovan tudi s prestopom Lune iz ognjenega strelca v zemeljskega in stabilnega kozoroga. Čutili bomo to trdnost in resnost. Več bo občutka utesnjenosti in obremenjenosti. Luna bo takoj naredila še kvadrat z Marsom, kar bo od nas zahtevalo še več. Imeli bomo veliko dela in veliko se bomo tudi pritoževali, saj se Mars v tehtnici ne jezi tako strastno in zavzeto. Bomo pa zato bolj neučakani in nestrpni.

Občutek zasanjanosti in mirnosti, ki ga bo kasneje Luna ujela s sekstilom na Neptun, bo hitro dopolnil kvadrat Lune z Venero. Zaradi z Luno spodbujene inkonjunkcije Neptuna na Venero bo ta čas nekoliko bolj lenoben in pasiven. Več bo idealiziranja in razočaranja. Bolj bomo občutljivi in težje bomo našli harmonijo, še posebno v odnosih.

Najbolje bo, da se zatečemo k umetnosti, kot je dober film ali knjiga, mogoče pa nas reši kakšna meditacija. Zdaj je čas, da se sprostimo.

Pregled neba je pripravila Špela Plemelj.