Pregled neba za torek 5. januar

dnevni horoskop slika
Torek bo iz astrološkega vidika zelo pester dan. Luna v znamenju škorpijona nakazuje intenzivna čustva in večjo verjetnost soočanja s senčno platjo naše narave.

Danes se dovršita dva aspekta, ki jih ne gre zanemarjati. Ob 13.00. se sestavi kvadrat Merkurja in Marsa za katerega smo rekli, da bo prinesel več nezgod. Še vedno in vedno bolj je potrebno paziti tako na svoje besede in misli, kot na svoja dejanja in reakcije. Možnih je več prepirov, pretepov, tudi uporov, poškodb in nesreč. Predvsem v prometu bodite posebno previdni. Ker bo ob 15.33. tudi Venera sestavila svoj kvadrat z Neptunom je zato povečana možnost partnerskih in ljubezenskih sporov. Ne samo, da je večja možnost prehladov in pretirane lenobnosti, lahko bomo priča tudi izdajam in prevaram. Globoko dihajte in se poskušajte otresti teh bremen, ki so padla na vas. Za dežjem vedno posije Sonce. Tudi topel čaj in dobra knjiga ali film lahko pomaga prestati vso to napetost.

Stacionarni Merkur lahko prinese ovire na cestah, težave z računalniki in telefoni. Marsikdo ima lahko občutek, da se je vse ustavilo, da se nič ne premika tako hitro, kot bi želel.

Večerni sekstil Lune in Jupitra zna prinesti nekaj več optimizma, navdušenosti in dobre volje. Ta se bo pokazal zvečer ob 18.47., čeprav bo zaradi Jupitrove stacionarnosti nekoliko bolj milejši ali pa ne bo razpoznaven na prvi pogled.

Ni še konec. Sonce se v kozorogu približuje 15°, kjer patruljira Pluton. Ta konjunkcija se dovrši v noči na sredo, ob 4.28. uri. Kdo bo zdaj koga gnjavil? Vsekakor bomo čutili več pritiskov, občutka, da smo nadzorovani in ujeti. Izpostavljena bo problematika moči. Kako bi to izkoristili v svoj prid? To notranjo moč in voljo lahko usmerimo v delo in šport. V teh dneh se zapodimo v sneg in ga skidajmo za celo ulico. Trudimo se, da ne bomo tlačili drugih, še posebno šibkejših.