Pregled neba za torek 11. november

dnevni horoskop slika
Zbirajmo ideje in zamisli, ki bodo vrele iz notranjosti, saj bo kmalu dovolj energije, da se jih materializira.

Glavno vlogo bo danes seveda prevzela konjunkcija Lune in Sonca v škorpijonu, kar imenujemo Mlaj. In kot veste je dan mlaja, dan za iti globoko vase, ter v tišini priti v stik s tistim, kar se bo zdaj zdaj hotelo roditi. Tako da zbirajmo ideje in zamisli, ki bodo vrele iz notranjosti.

Največ lahko stavimo na škorpijonovo intenzivnost, prodornost, strast in skrivnostnost. Gnala nas bo nekakšna radovednost – kaj, kako, zakaj… Iskali bomo rešitve in odgovore in zelo možno je, da odkrijemo in najdemo kaj novega, česar pred tem še nismo poznali (mogoče novo ljubezen). Tudi vrtinec čustev je potrebno vzeti v obzir; ali nas bodo gnale strasti ali sumničavosti. V ospredju zna biti tudi veliko razumevanja in sočutja, saj je z Mlajem povezan tudi Merkur, ki je kot vodič in lahko pomaga razumeti kako sta razum in duh povezana. Z Merkurjem nam bo lahko bolj jasno, zakaj so stvari takšne kot so.

Še vedno je aktualna podpora Jupitra, ki daje možnost konkretnih rezultatov, da se ideje in cilji uresničijo. Lahko, da na nekem področju dosežemo velike uspehe.

Ker je to mlada Luna, ki je dobila zagon, je bo od sedaj naprej obdobje za nove začetke. Danes pa še kar potrpežljivo snujmo ideje in pripravljajmo stvari, da bo v prihajajočih dneh nov začetek bolj učinkovit in hitrejši. Zaradi škorpijonove simbolike, bi si lahko zastavili cilje, ki so čisto drugačni od sedanjih in spremenili svoje vsakodnevne navade ter na ta način zaživeli skupaj z mlado luno.

Pregled neba je pripravila Špela Plemelj in poudarja, da splošni vplivi barvajo ozračje, energije dneva. Posamezniki pa imamo svoj lastni ritem usklajen z našo rojstno karto.