Pregled neba za torek 1. marec

dnevni horoskop slika
Smo pred nekoliko zahtevnejšim zadnjim krajcem, kateri lahko zbudi več strahov in negotovosti ter prebarva temeljno optimistično energije Lune v znamenju strelca.

Nov mesec, nov začetek. Z Luno v strelcu bomo naklonjeni najrazličnejšim znanjem in srkali bomo vse informacije, ki jih bomo danes dobili. Imeli bomo voljo in pogum za nove podvige in odločitve. Imeli bomo tudi energijo in elan za kakšno nenapovedano avanturo. V nas bo več upanja in prilagodljivosti, lahko pa se pojavi tudi negativna stran strelca, velik nemir in hitre kolerične reakcije.

Venera in Saturn sta se že ob 2.07. uri zjutraj združila v sekstil. Nekaj njune združitve bomo še lahko zaznavali danes v obliki resnega pristopa predvsem v partnerstvu pa tudi na sploh v življenju. Bolj bomo naklonjeni drug drugemu, si zaupali in želeli večjo trdnost in tudi funkcionalnost. Nekaj podobnega se zna odviti tudi na področju financ.

Ob 19.48. nastopi čas, ko se bomo morali ustaviti in umiriti. Luna naredi kvadrat z Neptunom, ki nas lahko odnese kvečjemu v ideale, iluzije, pravljice in v nas vzbudi preveč občutljivosti in nežnosti. Najbolje, da si ogledamo kakšen romantičen film ali preberemo knjigo z ljubezensko vsebino – lahko tudi pravljico.

V noči na sredo, ob 00.10., se dovrši kvadrat med Luno in Soncem. Zadnji krajec postopoma prinaša nekoliko zahtenejšo energijo . Pričenja s problematikami, ki bodo doživele vrhunec 9. marca s sončnim mrkom. Prinaša več napetosti, jeze, ki je rojena iz strahu in negotovosti. Lepo prosim poskusimo se umiriti, prepoznati naše strahove in pretirano obrambo, ki se lahko spremeni v sovražnost ali celo napadalnost. Potrudimo se vsak na svoji strani, da zmanjšamo pritiske, koliko se da.

Pregled neba sta pripravili Mihaela Malečkar in Špela Plemelj in poudarjata, da splošni vplivi barvajo ozračje, energije dneva. Posamezniki pa imamo svoj lastni ritem usklajen s svojo rojstno karto.