Pregled neba za sredo 16. december

stik
Luna v vodnarju nam bo ponujala več možnosti in več izbire, med čemer se bomo lahko svobodno odločali in gibali. Današnji dan bo dinamičen, izzivalen in drugačen.

Ob 8.16. bo Luna že naredila sekstil s Soncem in opomnila, da je čas za akcijo. To je dobro, pozitivno obdobje, ko imamo energijo in voljo, da se lotimo stvari, da ˝posadimo seme˝.

Naslednjih 10 ur bo Luna v prazno in ne bo delala nobenega aspekta več. V tem primeru gledamo simboliko Lune na mestu svojega dispozitorja. Ta je v strelcu, kar bo Luni dajalo še več moči, energije in elana, da se spustimo v nove dogodivščine. Ob 18.44. namreč zamenja znamenje in zaradi ribjega vpliva bo čutiti bolj mirno in vase obrnjeno energijo.

Na pozicijo pa se postavlja in pripravlja prav posebno vroča kombinacija. Gre za sekstil Venere in Plutona, ki se bo dovršil v četrtek. Vsi biki, tehtnice in škorpijoni znajo te dni še posebej sijati oziroma izstopati. Več bo potrebe po spremembah in preobrazbah. Pluton bo dajal voljo, moč in tempo, kako se bodo stvari odvijale. Venera pa bo povedala na katerem področju lahko pričakujemo to tenzijo. Na odnosih. Potrebno bo prevrednotiti in poglobiti same odnose kot tudi vloge v odnosu samem, tudi zavojo bolečine in utesnjenosti. Veliko vlogo bosta odigrala tudi privlačnost in seksapilnost. Venerin sekstil s Plutonom okrepi potrebo po spolnosti, tokrat, ker je Pluton tudi Venerin dispozitor še nekoliko bolj, problem lahko nastane le, če te energije ne bomo izživeli, saj nas potem čaka nekaj več napetosti v odnosih. Ta isti sekstil pa je zelo spodbuden v finančnem pogledu, saj okrepi naš instinkt o tem, kako več zaslužiti, kam vložiti denar in sorodne stvari.