Pregled neba za praznične dni

dnevni horoskop slika
V prazničnih dneh je Luna v raku, kar govori, da nam je pomembna družina. Da je pomemben dom, lasten in vsesplošen mir. Na tak dan bomo bolj skrbni in znali bomo prisluhniti in pomagati. Več bo sočutja, nežnosti in obujanja preteklih dogodkov.

Petek 25. 12.

Na Božični petek bo Luna v raku. Luna v raku govori, da nam je pomembna družina. Da je pomemben dom, lasten in vsesplošen mir. Na tak dan bomo bolj skrbni in znali bomo prisluhniti in pomagati. Več bo sočutja, nežnosti in obujanja preteklih dogodkov.

In današnji dan je ravno pravšnji za dopolnitev opozicije med Luno in Soncem. Ta bo eksaktna ob 12.11. uri. Dan za Polno Luno. Z Luno v raku bomo to lahko izkoristili za poglobitev odnosov, še posebno družinskih. Bolj bomo dojemljivi in senzitivni. Znali bomo prisluhniti in nuditi podporo. Ni pa to dober čas za večje nesporazume in prepire. To pustimo za druge čase, ko bomo tudi sami lahko bolj trezno razmišljali in pristopili k problemom.

Do konca dneva pa nas čakata še dve zgodbi. Cel dan se bo namreč sestavljal zelo spodbuden in pozitiven aspekt med Merkurjem in Jupitrom. Trigon med njima bo eksakten ob 21.06. Dvojčki, device, strelci in ribe bodo izstopali in prav zaznali jih bomo lahko, saj bodo zelo komunikativni, zgovorni in družabni. Med drugim bo danes dan, ko bomo polni idej in želja po spoznavanju in učenju.

Do 19.17. ure pa bo Lunin trigon na Neptuna prinašal tisto posebno čarobnost in pričakovanje, ki ga zahteva Božič. Uživajmo v mirnem večeru, kjer nam bo prijetno in udobno.

Tudi Uran se je odločil, da ima dovolj vzvratnega gibanja, zato se ustavlja z namenom, da spremeni svojo smer. Kakšne spremembe nam bo prinesel tokrat?

Sobota 26. 12.

V sobotno jutro se bomo prebudili z Luno v raku. Tokratno soboto si z lahkoto naredimo po svojem okusu in svojih željah. Počivajmo in bodimo s svojimi domačimi ter bližnjimi.

Kdor ne bo prespal jutra in dopoldneva, naj Lunino opozicijo s Plutonom izkoristi za temeljito čiščenje in pospravljanje tistega, kar je ostalo od prejšnjega dne, morda tedna. Moči in volje bo več kot dovolj. Edino, ne silimo drugih, da preživijo ta dan po naših željah. Vsak naj najprej pomete pred svojim pragom. Lahko si zadate kaj nemogočega in vsem dokažete, da je izvedljivo. V pomoč bo tudi Lunin kvadrat na Urana, ki bo dajal najbolj nore in nenavadne ideje ter predloge. Hitri bomo, iznajdljivi, intenzivni in nemirni. Večkrat se ustavimo in zajamimo sapo.

Uran se je začel ustavljati in spreminja smer v direktno. To bo še posebno sprožalo in spodbujalo, da naredimo konkretne spremembe. Razbijemo kakšne vzorce, uvedemo novosti in vpeljemo drugačnost. Veliko stvari nam bo postalo bolj jasnih in tudi sami bomo bolj razumski.

Do konca dneva bomo v vzdušju Luninega sekstila na Jupiter. Imeli bomo veliko srce, veliko pozitivnih čustev in veliko podpore.

Nedelja 27. 12.

Nedelja bo v znamenju Luninega prestopa iz raka v leva. Prestop bo nareila ob 11.30. uri. Pasivnost se bo spremenila v aktivnost. Občutljivost v odločnost. Rahločutnost v zagretost. Iz objema družine in doma, kjer smo počivali do sedaj, si bomo želeli ven, v družbo in med ljudi.

Nedelja bo pozitivno, optimistično, ˝sončen˝ dan. Samozavestni bomo, velikodušni in razigrani. Nedelja bo tudi dan pohval, saj bomo znali izpostaviti sebe in svoje dosežke, po drugi strani pa bomo znali pohvaliti druge in jim nakloniti prijazno besedo.

Znali bomo uživati, se sproščati in ustvarjati.