Pregled neba za ponedeljek, 9. november

dnevni horoskop slika
Čas tihe harmonije, tihe povezanosti z ljubljeno osebo.

Smo tik pred mlajem, s tem smo v posebnem času, ko se je treba ozreti navznoter, se umiriti. Po tem, ko končno odstranimo vse, kar nam ne služi več, se bodo iz te tišine rojevale zamisli za nove začetke. Danes Luna potuje po znamenju tehtnice, kamor jo vodi tudi njena dispozitorka, tako nam življenje nudi več možnosti za harmonijo in dobro razumevanje. Toda, ker je Luna v prazno in to še pred mlajem, ponedeljek ni konstruktiven za kake pomembne nove začetke in resnejše dogovore. Bolje je urediti stvari za nazaj, kaj dokončati.

Včeraj je Venera vstopila v znamenje tehtnice in tako iz znamenja svojega dna prišla v svoj dom. Kaj nam taka Venera prinaša je za nas opisala študentka Astrološkega inštituta Špela Plemelj:

Tudi Venera se podaja na novo pot. Iz skromne, analitične, natančne in marljive device, sedaj vstopa v svoje znamenje tehtnice. Ta prestop bodo seveda najbolje občutili vsi, ki imajo poudarjeno Venero, oziroma znamenje bika ali tehtnice.

Venera v tehtnici išče harmonijo in že v osnovi predstavlja žensko ter žensko energijo. Z vstopom v svoje znamenje pa bo Venera pridobila na svojih kvalitetah. To so lepota, usklajenost, privlačnost in preprostost. S tako Venero sijemo in privlačimo druge. Svoje oko bomo usmerjali v naravo in umetnost. Vse kar je lepega nas bo navdihovalo in preplavljalo. Svoja občutja bomo hoteli deliti z drugimi (da bodo tudi oni uživali).

Veneri v tehtnici je navsezadnje pomembna tudi ljubezen. Vpeta je v partnerski odnos in je usmerjena v partnerja. Ljubezen dajati in prejemati – veselo, čisto, enostavno ljubiti. Pomembna sva jaz in ti. Pomembna je harmonija med preveč in premalo, med temo in lučjo, med resnico in lažjo, med moškim in žensko.

Venera naj nam v tem obdobju prinaša čiste užitke in preprostost bivanja in razumevanja.