Pregled neba za ponedeljek 4. januar

dnevni horoskop slika
Stacionaren Merkur pričakuje kvadrat z Marsom, zato je v teh dneh potrebna previdnost na cesti, v rokovanju z ostrimi predmeti in se odsvetuje nakupe stvari, ki bi nas lahko ranile.

Z Luno v škorpijonu bomo začeli tokratni teden. Vse bo bolj intenzivno, bolj čustveno in dramatično. Luna v škorpijonu nas bo spodbujala tudi k raziskovanju in preverjanju podatkov. Danes ne bo nič dovolj dobro za nas. Preiskušali bomo meje in spoznavali do kod lahko sežemo.

Luna bo ob 11.56. naredila trigon z Neptunom. S takšno energijo je najbolje meditirati in izvajati duhovne vaje ali molitve. Seveda si na ponedeljkovo dopoldne ne more vsak privoščiti takšne sprostitvene tehnike, zato imejmo v zavesti, da bomo vseeno bolj lenobni, sproščeni in neaktivni. To bo najbolj spodbudilo umetnike ali zdravnike pa tudi kakšne glasbenike in vse ki iščejo navdih zase.

Še nekaj dni moramo paziti na energije kvadrata Merkurja in Marsa. Ta bo še vetril naša razpoloženja. Še bomo jezljivi, razdražljivi in nestrpni. Ker je Merkur stacionaren, ne delajmo preveč škode sami sebi. Vseeno je potrebno izraziti svoja občutja, čeprav je to jeza. Dodatno nas bo zapolnjeval nemir, kar lahko v nas vzbuja potrebo po nepremišljenih reakcijah. Vsak sam nosi svoje posledice, samo ne škodujmo sebi in drugim. Dodatna previdnost v prometu ne bo odveč. Aspekt bo eksakten jutri.

Prav tako se sestavlja kvadrat med Venero in Neptunom. Počivamo v postelji. To je najbolj enostaven opis tega aspekta, ki bo najbolj močan jutri. Pretirano pasivno energijo lahko še posebno občutijo biki, tehtnice in ribe zato pazite nase, da ne obležite v postelji s prehladom. V ljubezni pa ta aspekt daje občutek izdanosti, prevaranosti.