Pregled neba za ponedeljek 30. november

dnevni horoskop slika
Danes nas bo Luna v levu res navdihovala, da v popolnosti izživimo dan.

Luna je ponoči, ob 1. 47. prestopila v znamenje leva. Začetek tedna bo torej bolj vesel, radoživ in aktiven. Bolj bomo družabni pa tudi samozavestni. Skoraj cel dopoldanski čas bomo čutili pozitivne energije, ki nam bodo vlivale moči in voljo do dela.

Tudi danes bo aktualna zgodba kvadrata Saturna in Neptuna, saj Luna prvi aspekt naredi s Saturnom nekaj min pred 16. uro in s tem sproži in spodbudi vse planete, ki so v odnosu s Saturnom (torej kvadrat z Neptunom in konjunkcijo s Soncem). Kljub notranjim bojem in stiskam nam bo Luna v levu dajala potrebno samozavest in voljo, da naredimo prvi korak in potem naslednjega. Tudi sestavljajoči se sekstil z Marsom nam bo (do)dajal posebno voljo in odločenost, da premagamo vse strahove. Bolj bomo aktivni, delavni in pogumni. Danes nas bo Luna v levu res navdihovala, da v popolnosti izživimo dan.

Naj opozorim še na Merkurja, ki je te dni kar hiter, kot bi bežal iz znamenja v katerem se ne počuti dobro. Na svoji poti tokrat dela trigon z Uranom in kvadrat s Kironom, ki bosta eksaktna 1. decembra ob 15. in 17. uri. Z Uranom bo poudarjena naša bistrost in iznajdljivost. Zavoljo Kirona pa nas lahko nehote ranijo neke besede, ali smo mi tisti, ki s svojimi besedami nehote ranimo.