Pregled neba za ponedeljek 26. oktober

dnevni horoskop slika
Danes bomo po večini vedeli kdo smo in kaj bi radi, vendar se bo treba miriti, saj bomo manj tolerantni, kot običajno.

Smo dan pred polno Luno in kot veste je to dan, ko je napetosti v človeku več. Poleg tega se Mars vedno bolj bliža stopinji septembrskega sončnega mrka in spodbuja, da se problematike velikih sprememb krepijo. Tako se bo v teh dneh večale tudi napetosti povezane z migranti.

Luna bo danes še v znamenju ovna, kar nam daje vedeti, da bomo tudi danes razmišljali o sebi, skrbeli zase, se trudili za svoje pravice. Več bo napetosti, več bo odločnosti postaviti se zase, manj bo tolerance in potrpežljivosti do drugih.

Luna jutranjih urah obudila paralelo Venere in Marsa ter njuno skupno kontraparalelo na Merkurja, tako da so v jutranjih urah okrepljeno hrepenenje po strastni ljubezni, česar pa si ne bomo dovolili, ampak bo misel z logiko spodrivala to, kar čutimo. Seveda lahko ta kombinacija nosi tudi kaj drugega, med drugim veliko strasti za izražanje svojega mnenja, ki pa ne bo vedno miroljubno.

Kasneje (med 12h in 14h) bo Luna obudila poldrugikvadrat Merkurja in Saturna, kombinacijo, ki nam je nosila strah že v preteklih dneh. Če se le da, se zjutraj izognimo pomembnejšim dogovorom, to ni čas, da nekoga prepričati, ne bo šlo, saj bo preveč strasti na eni strani, na drugi strani pa najverjetneje preveč strahu, ali rigidnosti.

V večernih urah je videti da so glavne napetosti nekako mimo, bo pa Luna povezala paralelo Jupitra in Urana in prinesla zanimive ideje, vizije, in pozitivno naravnanost za prihodnost.

Nebesne vplive pripravlja Mihaela Malečkar Kogovšek in poudarja, da splošni vplivi barvajo ozračje, energije dneva. Posamezniki pa imamo svoj lastni ritem usklajen z našo rojstno karto.