Pregled neba za ponedeljek 23. november

dnevni horoskop slika
Ljubezenska vznemirjanja lahko popestrijo naše življenje. Če pa jih bomo vzeli preresno, bomo sami sebi zagrenili dan.

V ponedeljek je Luna še vedno v ovnu in v fazi rasti. V znamenju ovna ne naredi nobenega aspekta več, zato pravimo, da je v prazno. Za takšno obdobje se svetuje, da ne začenjamo kakšnih stvari na novo. Ker bo to krajše obdobje, je pametno držati se tega in raje pustiti, da pride pravšnji čas za nove začetke. Pod to rubriko spadajo tudi dogovori, ki jih kar ne bomo mogli skleniti. Ampak samo do večernih ur, ko Luna ob 17.25 prestopi v znamenje bika. Četudi bo Luna sedaj živela v mirnem in potrpežljivem biku, naš večer ne bo obarvan s to toplo energijo.

Tisti, ki imamo že pogrizene nohte (kot tisti, ki zbirajo svoje lase, da bi prikrili izgubo le-teh na svoji glavi), že čutimo, da se približuje vrhunec. Smo pred tem, da se sestavi opozicija Venere in Urana, ki že nekaj dni obljublja in napoveduje več nemira. Torej Venera v tehtnici potrebuje lepe in harmonične odnose. Najbolj je pomembno, da se imamo resnično in pristno radi. Ko vstopa v opozicijo z Uranom na drugi strani, to nikoli ne naznanja lahkih časov. Uran pretrese in šokira vse, kar pa Venera ne prenese. Zaradi kombinacije Venere v opoziciji z Uranom, bomo čutili več nemira. Več svoje energije in truda bomo potrebovali, da ohranjamo harmonično partnerstvo. Uran ima svoje zahteve po svobodi, drugačnosti, prijateljstvu in druženju. Če se mu zaradi prevelikega pritiska zazdi, lahko eksplodira in naredi konec. Lahko smo torej deležni nasprotovanj, ali pa se upiramo sami. Pričakujemo lahko nepričakovano (čustvene izbruhe in šoke).

Ta vpliv bomo najlažje prešli v dobri družbi prijateljev, lahko gremo v Moderno galerijo ali kino, mogoče pa na kakšen rock koncert. Če bomo sami, pa se nam tako ne bo treba obremenjevat z drugimi. Morda si privoščimo ledeno kavo kot izkustvo ‘vroče-hladnega’.

Sestavlja pa se še en aspekt, sekstil Marsa in Saturna. Tudi tega pričakujemo že nekaj časa, a kljub pozitivnem aspektu, ni najbolj enostavno.

Čeprav je pred nami čas večih naporov, bomo z disciplino in pripravljenostjo zmogli narediti vse česar se bomo lotili. Seveda bodo to najbolj čutili tisti z Marsovo in Saturnovo energijo (ovni, škorpijoni, kozorogi in vodnarji). Mars nam daje voljo, energijo, moč in zagnanost, Saturn pa nam kaže pot, način in daje oporo ter vztrajnost, da pridemo na konec. Obeta se torej več uspešnih zaključkov.

Pregled neba je pripravila Špela Plemelj.