Pregled neba za petek 8. januar

dnevni horoskop slika
Vedno bolj resni, načrtni in premišljeni bomo.

V petek zjutraj bo Luna še v strelcu. Prvi del dneva nas bo še vodila pozitivna naravnanost modrega in naprej usmerjenega strelca. Želeli bomo več kar ponuja življenje. Ob 16.06. pa bo nastopila zrelejša in bolj hladna energija kozoroga. Navdušenje bo izhlapelo in uzrli bomo dan, tak kot je. Bolj bomo delavni in odgovorni. V takem vzdušju lahko pričakujemo tudi vikend, ki je pred nami. Stvari bomo želeli imeti pod nadzorom. Zaradi tega bomo tudi bolj strogi, trdi in resni. Nič ne de. Za vsakogar bo poskrbljeno.

Poleg Lune se v kozoroga vrne tudi Merkur ob 20.36. Še bomo obujali spomine. Naši miselni procesi znajo biti bolj strukturirani, spomin pa bolj dolgotrajen. Iz tokratnih napak se bomo res veliko naučili. Veliko stvari lahko naredimo in si zadamo konkretne cilje. Ker je Merkur retrograden, bomo v tem obdobju, do 25. januarja, kakšen dan več namenili pospravljanju in delanju reda. Bolj bomo učinkoviti in praktični.

Danes bo k temu pripomogel še sekstil Lune in Marsa, ki se bo sestavil zvečer ob 21.19. uri.imeli bomo več energije in elana, da se lotimo stvari. Več bo poguma in dinamike.

V soboto, ob 5 zjutraj, se sestavi tudi konjunkcija med Venero in Saturnom. To postavitev bomo čutili že danes. Odnosi se bodo bolj ohladili. Bolj bomo odtujeni drug od drugega. Prevladoval bo hlad in strah. Saturn bo s svojimi strogimi pogledi omejeval lepote in toplino Venere. Primanjkovalo bo spontanosti in sproščenosti. To lahko izkoristimo za resnejše pogovore in dogovore, kako ravnati v prihodnje.

V noči iz sobote na nedeljo bomo priča mlaju. Energija pojenja, od marsičesa se moramo ločiti, spustiti bremena, se malo spočiti in se pripraviti na nov začetek, ki ga prinaša bližajoča se mlada ljuna.