Pregled neba za petek 5. februar

dnevni horoskop slikaBolj premišljeno bomo postopali.

Luna je ob 1.43 uri prestopila v znamenje kozoroga. Zavedali se bomo odgovornosti in vseh posledic, ki jih nosijo naša dejanja. Bolj premišljeno bomo postopali in se ne ozirali na čustva, ki se nam bodo vsiljevala.

Sicer bo Luna danes ob 17.24. tvorila sekstil z Neptunom, kar nam vseeno lahko nekoliko obarva in popestri pusto dogajanje Lune v kozorogu. Za trenutek si bomo dovolili sanjati in se prepustili okusu dobrega čaja (na primer). Ta povezava pa nosi tudi naklonjenost in potrpežljivost do šibkejših, torej tistih, ki potrebujejo našo pomoč.

Biki, tehtnice in škorpijoni pa bodo v pričakovanju konjunkcije Venere in Plutona, ki se sestavi v noči na soboto, ob 2.14. uri zjutraj. Več intenzivnega, celo pretiranega dogajanja je pričakovati v medsebojnih odnosih. Strasti znajo preplaviti naš dan in prevladati nad razumom. Izpostavljeni bodo nagoni in zahtevali bodo potešitev. Ker je celo dogajanje postavljeno v kozoroga, bomo svojo nagonskost lahko potlačili, jo zanikali ali se je sramovali. Težje bomo vklopili razum, zato bomo lako žrtve manipulacij in raznih spletkarskih igric. Tudi v tem primeru nas bo Pluton učil, kje so naše meje in kolikšno je naše potrpljenje. Vse skupaj bo zahtevalo od nas veliko volje in moči, da prenesemo in prestanemo vse naloge, ki se nam obetajo.

Čaka nas še sekstil Sonca in Urana, ki kaže na večjo iznajdljivost, podjetnost, veliko energije in svobodomiselnosti. To bodo najbolje izkoristili levi in vodnarji.

Tudi Merkur naredi trigon z R Jupitrom, kar bo v nas zopet dvignilo intelektualne usmeritve, željo po izobraževanju, informiranju in potovanju.