Pregled neba za petek 27. november

dnevni horoskop slika
Postopno naporna energija polne lune spušče, tako bomo lažje po dvojčevsko igrivi, kasneje pa rakovsko skrbni.

V petek zjutraj bo Luna še vedno pisala svojo zgodbo v znamenju igrivih in hitrih dvojčkov. To energijo lahko izkoristimo za učenje in širjenje obzorij, za predajanje informacij in prav tako za razne fizične aktivnosti. Danes znamo biti bolj lahkotni, razpršeni in komunikativni ali vsaj poglobljeni v svoje misli. Večji del dneva bo Luna v praznem teku tako lahko bolje izkoristimo vse energije, ki nam jih ponuja zračni in gibljivi dvojček. Tudi simbolika dispozitorja v strelcu nakazuje več uspeha in poguma. Intelektualno znamo biti bolj produktivni.

Do šeste ure popoldne, preden Luna vstopi v svoje znamenje raka, Luna aplicira še v kvadrat z vozli. Južni vozel je na točki marčevskega Sončnega mrka, na zadnjih stopinjah rib. S tem bodo spet bolj v ospredju odnosi in z njimi povezani občutki negotovosti. Luna je poleg tega tudi na Zvezdi Betelgezi, ki predstavlja nepričakovane obrate, vzpone in padce ter hitre zaključke. Kdor močneje čuti povezanost s to povezavo Lune z vozli, zna tudi močneje čutiti vplive in spremembe v odnosih.

V večernih urah, ko Luna prestopi v sebi domače znamenje, znamenje mirnega, občutljivega in skrbnega raka, bomo tudi sami dajali večjo pozornost na dom in družino. S tem je tudi napovedana energija, s katero bomo obarvali prihajajoči vikend. Seveda znamo biti bolj občutljivi in pasivni, vendar nas bo zaznamoval tudi občutek topline in potrebe, da poskrbimo za bližnje. Še posebno, ker bo Luna delala trigon na Neptuna, znamo biti bolj sočutni (ker se povezujeta dve vodni znamenji). Pomembneje bo, da se usmerimo v pomoč drugim in šibkejšim. Poudarjena bo tudi naša intuitivnost in odprtost za verske in duhovne navdihe. Znali se bomo povezati s sabo in z drugimi.

Pregled neba je pripravila Špela Plemelj.