Pregled neba za petek 22. januar

dnevni horoskop slika
Poskrbimo za svoje najbližje.

Petek bo z Luno v raku bolj občutljiv, čustven in usmerjen navznoter in v pretekle dogodke. Potrebovali bomo več spodbude, pozornosti in razumevanja.

Ob 18.15. bomo nekoliko pozabili na svojo občutljivost in ranljivost, saj Luna naredi spodbuden trigon z Marsom. V nas bo več energije, poguma in elana, da si bomo upali stopiti v svet.

Če smo zelo merkurjevski (dvojčki, device) bomo najbolj od vsega zaznavali konjunkcijo R Merkurja in Plutona, ki se zgodi ob 10.58. Sicer je Merkur predstavnik naših misli in motorike, tako da bomo po večini vsi deležni teh zoprnih vplivov. Nekateri skozi pikrost ali prepirljivost, nekateri skozi črnogledost in anksioznost, drugi spet skozi pretirano občutljivost in občutkov ponižanja. Lahko pa prinese tudi prav konkretne nezgode.

Luna bo tudi po 18.00. uri delala opozicijo z Merkurjem in Plutonom. Še enkrat bo spodbudila in obudila to nesrečno povezavo, ki lahko v nas zasadi pretirane občutke manjvrednosti in srečanje z resnejšo krizo.

Čaka nas še Lunin kvadrat z Uranom, ki se dovrši ob 20.32. uri. Tudi ta zna pretresti naš svet in nas vznemiriti ter razburkati naša čustva kot tudi razum.