Pregled neba za petek 18. december

dnevni horoskop slika
Danes bo Luna večji del dneva v ribah. Na splošno to pomeni, da večje dinamike in aktivnosti ne bomo zaznavali. Bolj se bomo predajali uživanju dobrega čaja ali kakšnih prazničnih radosti.

Ob 9.42. Luna zaključi opozicijo z Jupitrom, svojim dispozitorjem. Tako bo simbolika rib in uživanja še bolj poudarjena. Vendar bomo kmalu ozavestili, da pretiravanje nikoli ni dobro. Vse do takrat pa se lahko pustimo razvajati in uživati. Tudi sami bomo čutili velikodušnost in poskrbeli bomo za dobro počutje drugih.

Tokrat je Luna tudi v obdobju prvega krajca, saj ob 16.14. naredi kvadrat s Soncem. Vse svoje moči in namere bomo usmerili k svojim ciljem in proti tistemu, kar hočemo spremeniti. Smo v obdobju, ko lahko resnično veliko naredimo in dosežemo, zato pogumno v nove zmage.

Merkur je, čeprav v strogem in hladno-zadržanem kozorogu, še vedno zelo hiter in tako tudi hiti v odnose z vsemi, ki so mu na poti. V soboto zvečer bo sestavil konjunkcijo s Plutonom. To kombinacijo lahko po malem zaznavamo že danes. Še posebno dobro bodo to občutili dvojčki in device, ki gledajo na življenje skozi Merkurja. To zna prinesti neprilagodljivost in nepopustljivost. Lahko bomo tako močno prepričani v svoj prav, da sploh ne bo priložnosti, da bi zadevo trezno premislili.

Ob 22.26. uri Luna pogumno prestopi iz znamenja rib v novo znamenje ovna. S tem prestopom tako napoveduje tudi bolj dinamičen in temperamenten vikend. Bolj bomo drzni in pogumni.