Pregled neba za petek 13. november

dnevni horoskop slika
En prekrasen živahen dan je pred nami. Luna v strelcu bo spodbujala optimizem, hitrost in odprtost.

V jutranjih urah nam lahko ponagaja kvadrat Lune in Neptuna, kateri nas lahko preveč razneži, zaradi česar bomo bolj občutljivi in ranljivi. Se nam ne bo dalo vstat iz postelje. Ta povezava nam lahko daje več hrepenenja po miru in duhovnem udejstvovanju.

Zvečer se sekstil Venere in Saturna, kar bo prineslo več trdnosti v partnerstva, čeprav to ne bo ravno rožnato-romantično, bo pa vsekakor bolj funkcionalno in stabilno.

S sekstilom pa se povežeta še planeta razuma, izobrazbe, komunikacije in etičnih vrednot. Merkur v škorpijonu in Jupiter v devici sta znanilca, da nas čaka čas učenja, zbiranja in podajanja informacij. Sedaj lahko obogatimo svoje znanje, zapolnimo svoj manko, na kateremkoli področju že. Zaradi Merkurja v škorpijonu, ki je tudi dispozitor Jupitra, bi nas lahko zanimale bolj psihološke tematike, kaj okultnega ali celo transcendentalnega (presežnega). Da bi dodobra izkoristili omenjeni vpliv ste prav lepo vabljeni tudi k nam na Dan astrologije v Celje, marsikaj koristnega in zanimivega boste izvedeli.

V noči na soboto, Luna naredi še trigon na Urana, kar bo spodbudilo našo težnjo po svobodi. Kljub vznemirjenju, ki ga nosi aspekt, bomo bolj odprti, bolj prijateljski in družabni. Vso to dogajanje lahko v nas prebudi nove, drugačne in izvirne ideje.

Pregled neba je pripravila Špela Plemelj.