Pregled neba za četrtek 26. november

dnevni horoskop slika
Že dalj časa nas vesolje opozarja, da se približuje čas, ko bomo bolj občutljivi in ranljivi.

Luna v radoživih dvojčkih tudi v četrtek ne bo pomagala, ko bo tvorila ekzaktne odnose s Saturnom in Neptunom. Že dalj časa nas vesolje opozarja, da se približuje čas, ko bomo bolj občutljivi in ranljivi. Danes zgodaj zjutraj (že pred šesto uro) bo Luna spodbudila kvadrat Saturna in Neptuna, ki se bo dovršil prav danes ob 13. uri in 14 minut. Kje bomo občutljivi in nemočni je odvisno od naše natalne karte in od življenja, ki ga živimo. Ves ta čas nas bodo obdajali občutki nemoči, strahu, lahko anksioznosti ali depresije. Zdelo se nam bo, da smo še posebno psihično preveč obremenjeni. Mnogi dobro vejo, kakšni so ti občutki ujetosti in izgubljenosti. Slehernik bo ta vpliv občutil na svoj način, na svojem področju. Eni manj, drugi bolj.

Imejmo v zavesti, da je to samo obdobje in v najtežjih trenutkih poiščimo prijatelja ali partnerja, ki mu lahko zaupamo in ki nam bo lahko pomagal. Skupaj smo lahko močnejši.

Vseeno Luna ob 7. 23. naredi tudi spodbuden aspekt z Marsom v tehtnici in opomni na sekstil Marsa in Merkurja (ki se je sestavil že v sredo). To lahko nekoliko izkoristimo tudi za pogovore in druženje. Mars in Merkur sta vseeno v znamenjih v katerih se ne počutita dobro ampak skupaj drug drugega podpirata in spodbujata lastnosti, ki jih nosita. Skozi komunikacijo znamo biti najbolj učinkoviti in produktivni. Do drugih bomo bolj prijazni in prijateljski.

Luna naredi še opozicijo na Merkurja. Vse naše misli bodo bolj čustveno obarvane in okrepljena bo narava dvojčka skozi komunikativnost in družabnost. Vseeno smo lahko čustveno bolj nestabilni in nezaupljivi. Previdno uporabljajmo (vsi zavezanci Merkurja) svoj besedni zaklad, da ne užalimo koga po nepotrebnem.

Do konca dneva nas bo še prevevala bolj živčna energija zaradi Lune sekstila Urana. Lahko imamo tudi več energije predvsem pa bodo naše misli bolj nenavadne, hitre in napredne. Svobodomiselni bomo in usmerjeni v družbo. V tem času bomo lahko najbolje uporabili Luno v dvojčku.