Pregled neba za četrtek 18. februar

dnevni horoskop slika
Poskrbimo za dom in svoje najbližje.

Luna v raku nas bo danes delala bolj čustvene in občutljive. Rak je seveda vodno znamenje in Luna se v raku najbolje počuti. Izpostavljene bodo lastnosti kot so skrb, toplina, sočutje, tudi čustvenost, navezanost in nežnost. Če današnjega četrtka ne bomo izkoristili za druženje z domačimi in našimi najbližnjimi bomo vsaj veliko mislili na njih in se spominjali lepih trenutkov. To so mirnejši dnevi, ko nimamo veliko energije in smo bolj ˝čakajoči˝.

Današnji dan bo res bolj pravljičen. Ob 12.49. Luna sestavi trigon z Neptunom. Tudi s tem trigonom je poudarjena vodna energija, ki daje več pasivnosti, po drugi strani pa močno intuitivnost in sočutje. Mislim, da je prispodoba o Trnjulčici, ki zaspi in čaka na princa, na mestu. Takšne vrste vzdušje lahko pričakujemo danes.

Tudi energija in poslanstvo Sonca v vodnarju se zaključuje. V petek ob 6.33. prestopi v znamenje rib. Še zadnje moči tega Sonca v vodnarju lahko izkoristimo za usmerjenost v družbo in ob današnjih vodnih namigih, posvetimo več pozornosti drugim, šibkejšim, tistim, ki so pomoči potrebni.