Pregled neba za četrtek 12. november

dnevni horoskop slika
Iz čustveno globokega in intenzivnega škorpijona prstopamo v odprto, zaupljivo in optimistično strelčevsko energijo.

Mlada Luna v škorpijonu raste in se bori. Njene vplive smo čutili (skoraj) vsi, posledice pa nas bodo spremljale še nekaj časa. Vseeno je čas za nov dan in nove izzive. Luna v škorpijonu naredi še zadnji aspekt in to celo na zadnji stopinji; sekstil z Marsom, ki zapušča znamenje device. Še zadnjič nas opomni, da se moramo še malo poglobiti v delo in zaključiti stvari kot se spodobi. Čutili bomo večjo utrujenost.

Kmalu zatem bo energija škorpijona popustila saj Luna zamenja znamenje. Malo po 15. uri Luna prestopi v znamenje strelca. Čutili bomo več optimizma, lahkotnosti, več možnosti za razvoj, napredovanje in načrtovanje za naprej. Z vstopom Lune v strelca se nam odprejo vrata in možnosti za intelektualne usmeritve, plane za potovanja (ali vsaj sanjarjenje o tujih krajih). Bolj bomo priljubljeni, pozitivno naravnani in tudi velikodušni.

Luna naredi še sekstil z Venero, kar naznanja lepe in prijetne občutke. Ampak hitro se jima pridruži Saturn. Luna spodbudi približujoč se sekstil Venere in Saturna, in nas opominja v finančnem pogledu na varčevanje in dolgoročno razmišljanje, v ljubezni in odnosih, pa nas zopet spominja, da je stabilnost in funkcionalnost kdaj pomembnejša od romantike.

Pozno zvečer bo Mars zamenjal znamenje, prestopil bo v tehtnico. Tu Mars nekoliko izgubi na svoji moči in energiji, kar znajo občutiti posebno tisti s poudarjenim Marsom (vsi ovni in škorpijoni). Tak Mars se bori na drugačen način. Bolj je usmerjen na druge, jih spodbuja, motivira in se bori za pravice drugih. (So)deluje z drugimi, zaradi česar se dobro počuti. Ekipni duh ga spodbuja in mu vliva dodatno energijo, saj je nagnjen k temu, da odlaša, dokler dodobra ne premisli. Manjkala bo le odločnost in direktnost, ki jo tehtnica tako slabo tolerira. Bolj bodo poudarjene šarmantnost, uglajenost, razumevanje in naklonjenost drugim. Bolj se bomo tudi zavzemali za mirne odnose, iskali kompromise in blažili konflikte.