Pregled neba za torek 29. december

dnevni horoskop slika
Tudi torek bo še poln levje energije. Veliko veselja, igrivosti, ljubezni in odločnosti nas čaka. Znali bomo izpostaviti tisto v nas, kar je najlepše in najboljše.

Danes se ob 14.17. sestavi sekstil med Soncem in Neptunom. To kaže tudi na bolj umirjeno in pasivno energijo, ampak saj umetnik in pisatelj tudi potrebujeta svoj čas in mir, da lahko ustvarjata, kreirata in snujeta. Nekaj več pozornosti bomo usmerjali v tisto kar nas navdihuje in inspirira. Želeli si bomo izkusiti nadčutno; lahko z meditacijo, dobrim vinom ali ˝božansko˝ sladico. Lahko se izgubimo v dobri knjigi ali filmu.

Luna bo ob 14.32. uri s sekstilom dregnila Marsa in spodbudila malce bolj neprijeten kvadrat Merkurja in Marsa, ki bo eksakten ob 15.52. Več bo nepotrpežljivosti, jeze, direktnosti in zaganjanja. To bo najbolje izkoristiti pri športu pa tudi pri reševanju križank ali sestavljanju puzzlov. Tako bomo najlažje uporabili svoje umsko-logične sposobnosti. Izogibajte pa se raje cestnim tekmovanjem z avtomobili ali pretiranemu junačenju.

Morda bo tega jezljivega Merkurja v kvadratu z Marsom nekoliko umiril Lunin kvadrat na Venero. To je mirna, pasivnejša energija, ki se ji dejansko ne da boriti. Takšnega policaja si prav res ne bi želeli. Vpliv bo aktualen do 18.38. Tako bomo več spuščali in prepuščali.

Na koncu dneva, skoraj ob 19.00., nas čaka še prestop Lune iz drznega leva v ponižno in delavno devico. Bolj se bomo umirili in začeli preverjati ali smo res vse pripravili za zadnji dan v letu. Da nam 1.1. ne bo slučajno kaj zmanjkalo.