Pregled neba za petek 20. november

dnevni horoskop slika
Mirno spustimo, kar je potrebno spustiti, pa naj bo to kar v našem svetu nima več prostor ali ono kar se očitno poslavlja od nas.

V petkovo jutro se bomo prebudili pod vplivom Lune v ribah. Morda bi radi še nekoliko poležali, a obveznosti kličejo.

Luna v ribah bo z inkonjunkcijo na Venero v tehtnici, spodbudila kvadrat Venere in Plutona. Ta povezava nakazuje, da bomo bolj nagonski in ne toliko razumski. Lahko doživimo kakšno krizo, predvsem pa bo to čas nihanj in silnega iskanja harmonije, posebno v partnerstvu. Ljubosumni znamo biti (in nezadovoljni, ker ne bo ˝po naše˝).

Luna bo hitro naredila še sekstil s Plutonom v Kozorogu, kar nam lahko da zaleta in zagona, da danes resnično premislimo, se soočimo s stvarmi in naredimo konkretne odločitve. (Naši) odzivi bodo močni in intenzivni, a jih bomo zaradi harmoničnega aspekta in Lune v ribah, zmogli krotiti in ukrotiti. Razne krize in resne probleme (posebno partnerske zadevščine, ki nam jih nalaga kvadrat Venere in Plutona) bomo lažje prebrodili in rešili.

Zvečer se Luna poveže v konjunkcijo s Kironom in v opozicijo z Jupitrom, in zbudi še ne v celoti zaceljene rane, možne so pretirane čustvene reakcije zavoljo teh ran.

Pregled neba je pripravila Špela Plemelj.