Pregled neba za 2. in 3. januar

dnevni horoskop slika
Čaka nas miren, za nekatere celo ležeren vikend, ko ne bo težko ustvariti harmonije.

Sobota 2. 1.

Za začetek novoletnega vikenda bo Luna v tehtnici. Imeli se bomo radi, uživali bomo v prijetni družbi in drug z drugim. Poleg harmoničnih odnosov bomo hlepeli tudi po miru, sprostitvi in tistemu kar bo nahranilo predvsem našo dušo.

Velik prestop je najprej naredil Merkur. Iz resnega, hladnega in zadržanega kozoroga, prestopi v odprto, družabno, bistro in inovativno znamenje vodnarja. Več bo zaleta, zagona, idej in druženja, ki ga znajo čutiti predvsem dvojčki in device.

Energija Merkurja pa se počasi ustavlja, kar naznanja, da je Merkur tik pred obratom. 5 januarja se bo obrnil retrogradno, kot bi nekaj pozabil, zato se mora vrniti nazaj v kozoroga, kjer po popravljal vse za nazaj do 26. januarja. V tem obdobju torej ne delamo ničesar novega, ne kupujemo novih aparatov, avtomobilov, računalnikov ipd. Ne sklepajmo novih dogovorov in ne sprejemajmo nikakršnih novih odločitev. V tem obdobju dejansko pospravljajmo za sabo in delajmo prostor za stvari, ki jih potrebujemo.

Danes Luna ob 6.30. dopolni kvadrat s Soncem in s tem Zadnji krajec. Svojo pozornost usmerimo v zaključevanje stvari. Naredimo red in s tem prostor za novosti in nove zgodbe. Takoj zatem, ob 6.35., Luna naredi sekstil s Saturnom. Tako bomo resnično lahko naredili red, sestavili urnike in naredili seznam kaj in kako naprej. Z disciplino in doslednostjo, ki nam jo bo prinašal Saturn, bo šlo lažje. Do 14.22. ure bo Luna sestavljala še kvadrat s Plutonom. Tokrat to ne bo edina zgodba, ki jo bo opisovala. Plutonu lahko še zadnjič dodelimo kvadrat z Uranom, ki pa se ne bo dovršil (ne bo eksakten). Luna bo opomnila in spodbudila njuno energijo, ki jo bomo lahko zaznali kot veliko nepotešeno voljo in moč. Kot nemoč brzdati svoje želje in nagone. To govori tudi o neustavljivem uporništvu in jezi pa tudi prenagljenosti, nasilju in fanatizmu. Pričakujemo lahko več pritiska in nervoze.

Nedelja 3. 1.

Tudi v nedeljo bo Luna še v tehtnici. Opozarjala nas bo naj pomirimo svojega notranjega nejevoljneža in naj iščemo mir in harmonijo v vsem. Zaradi lepih in harmoničnih odnosov bomo zmogli prebroditi vse težave, ki nas pestijo.

Mars je že od sobote na zadnji stopinji tehtnice in se pripravlja na prestop v drugo znamenje. V nedeljo ob 15.32. iz mirne in razumevajoče tehtnice prestopi v znamenje intenzivnega in prodornega škorpijona, kjer je tudi doma. Sedaj bo lahko zaživel v svoji vlogi in dal vse od sebe. Tukaj se bo pokazala moč bojevnika, moč magnetizma in energičnosti. Tokrat bodo zaživeli ovni in škorpijoni. Poleg tega, zvečer ob 20.35. tudi Luna prestopi v znamenje škorpijona. To zanjo ni najboljši premik.

Začenja se bolj intenzivno obdobje, ki bo polno obremenitev in večih nihanj. Prvi aspekt, ki ga Luna naredi v škorpijonu, je konjunkcija z Marsom (ob 20.50). Nedelja zvečer tako prinaša več nemira, nepotrpežljivosti in celo jeze. Še bo aktualen kvadrat Marsa in Merkurja, na katerega bo opozorila Luna. Previdno torej z besedami, v prometu in pri rokovanju z ostrimi predmeti, oziroma s predmeti s katerimi si lahko poškodujemo roke.