Pogled neba za četrtek 29. oktober

dnevni horoskop slika
Vzdržati, prenesti realnost, hkrati pa ohranjati distanco in pozitivno naravnanost.

Danes je Luna v znamenju dvojčkov, to najpogosteje pohitri dogajanje, ljudje se več pogovarjajo, več družijo, naš mentalni del je močno spodbujen, hkrati pa je več vznemirjenja, idej in domislic.

Toda tudi znamenje dvojčka ima svoje senčne strani, poleg vznemirjenja, se lahko zaradi pretirane intelektualizacije pojavijo tudi strahovi, negotovost in pa soočanje s senčnimi platni naše narave. Danes se bo potrebno soočati s tem, kako nas lahko um s strahovi (Luna opozicija Saturn) in negotovostjo (Luna kvadrat Neptun) popelje v temnejša stanja.

Ko je Luna v znamenju dvojčkov, ki primarno nakazuje neko dvojnost, spodbuja bitko med nasprotji v naši naravi, bitko sorodno zgodbi o dr. Jekill in gospod Hyde. Torej med našim božjanskim svetlim polom in nepopolnim, ter večno bitko med njima. Danes nas lahko najbolje vodi indijanska zgodba o dveh volkovih v naši duši. http://www.rtvslo.si/blog/mancakosir/dva-volka/52604

Kateri del duše hranimo, je odvisno predvsem od nas samih. Odločimo se lahko, da ne meljemo negativnih misli (čemur bomo danes na veliko nagnjeni) in se prepuščati strahovom, temveč zavestno skrbimo za pozitiven pogled na stvari.. Ker je v igri Saturn, bo treba marsikaj preprosto prenesti vzdržati, zavoljo Neptuna, pa se trudimo ne pobegniti v take in drugačne načine odvisnosti. Vzdržati, prenesti realnost, hkrati pa ohranjati neko distanco in pozitivno naravnanost. Ta nasvet je seveda ravno tako zame, kot za vas.