Merkurjeva retrogradnost v Strelcu 2017

Piše astrologinja Špela Plemelj

retrogradni merkur

Kdaj je pravi čas za Merkurjev obrat v retrogradno smer? Vedno, kako pa. Zavedati se moramo, da nismo mi tisti, ki določamo pravila igre, ampak smo igralci, oziroma soustvarjalci in se moramo držati pravil, ki jih dobimo od drugje. Popolni v svoji nepopolnosti, moramo kdaj pa kdaj tudi večkrat ponavljati in popravljati kakšno stvar. Učimo se, se pilimo in brusimo v najrazličnejših stvareh. In imamo to srečo, da nam vesolje pomaga s svojimi energijami, da se spoznamo s svojimi napakami in jih lahko popravimo.

Ena od teh možnosti nam bo dana 3. decembra, ko se bo začel Merkur obračati retrogradno. Spet prihajamo v tisto obdobje, ko mu astrologi posvetimo nekaj več časa, da vas opozorimo, da ne bo konec sveta, ampak se bodo stvari pač nekoliko zaustavile in zakomplicirale. In prav je, da se na to ustrezno pripravimo, zajamemo sapo in se v skladu s svojo natalno karto, soočimo z nalogami, ki nam sledijo. Tokratna pot Merkurja retrogradno bo še posebno zahtevna, težka, karmična in usodna. Še pred pravim obratom, se bo Merkur 28. novembra srečal s Saturnom. Nekaj se bo zalomilo, ne bo dobro in skupaj z Merkurjem se bomo morali 6. decembra vrniti, se opravičiti in popraviti, kar je narobe. Merkur se bo na svoji poti retrogradno zopet soočil z resnim in avtoritativnim Saturnom. In izkušnja zna biti resnično mukotrpna, saj bomo morali skloniti glavo, priznati svoje napake in svoj poraz. Vseeno bomo zmogli nastopiti razumsko, razsodno in moralno, ter z vso resnostjo in odgovornostjo narediti kar je treba.

Merkur bo svoj obrat naredil na 29° strelca. To je zadnja stopinja znamenja in zaradi tega še posebno močna, drugačna in s karmičnimi prvinami. Merkur bo kljub vsemu stacionaren in zaradi tega bo njegov vpliv deloval še posebno zaviralno. Vse, kar se tiče komunikacije, sporočanja, transporta, gibanja, posredovanja bo na mrtvi točki. Nas bo spet moč narave ustavila in nam sporočila, da se preveč ženemo? Bodimo strpni in potrpežljivi. Tisti, ki bodo uspeli v sebi najti kanček razsodnosti, pomagajte ujetim in nemočnim, ki ne bodo zmogli najti pravih rešitev. Poleg ostalih vplivov, bo Merkur svoj obrat retrogradno izvedel tudi v konjunkciji s Saturnom, kar bo še dodatno vplivalo na vso to negotovost, nemoč, nemobilnost in občutke tesnobe ter strahu. Merkur bo 3. decembra tudi dispozitor Lune in tudi to bo imelo dodaten vpliv na naše dojemanje in zaznavanje realnosti. Pomembno vlogo bodo imeli planeti, ki ji jih imate v svoji osebni karti na 29°, kjer se bo obračal Merkur in na 11°, kjer se dovrši Polna Luna. Vsekakor bo nekaj posebnega in izstopajočega.

Poleg vseh teh preizkušenj, ki jih bomo deležni, vsak na svoj način, je naloga Merkurjevega obrata nazaj tudi obrat navznoter. Obrat vase in v svojo preteklost bo tako zaznamoval celo obdobje, ko bo Merkur na svoji poti retrogradno, do 23. decembra. Kaj lahko naredimo v tem času, ko bo na videz vse zamaknjeno in nedelujoče? To bo čas retrospekcije, revizije, popravljanja, dopolnjevanja in posvečanja pozornosti pozabljenemu. Kaj bi morali, pa nismo? S čim odlašamo že predlogo časa? Kaj si želimo, pa nismo imeli možnosti uresničiti? Zazrimo se vase in si končno priznajmo. Razvijajmo in gradimo svoj notranji svet, svojo moralo in oblikujmo svoje nazore, katerim bomo sledili. Veliko svojega časa bomo morali vložiti in žrtvovati za svoje prave cilje. Zahtevna pot, ki je pred nami, bo od nas zahtevala več kot 100%, zato se pripravimo na ta vzpon in ne hitimo brez tehtnega premisleka. Vzemimo si čas in se posvetimo stvarem, ki smo jih odložili in pozabili na njih. Z vso resnostjo in s čistim srcem se soočimo s svojimi strahovi in vsem, kar nas teži ter poiščimo rešitev, ki bo najboljša za nas. Ne bomo se ustrašili na prvem koraku ampak bomo iskali načine, ki nam bodo pomagali. Bodo pa prav tako aktualne vse tiste stvari, ki so za retrogradnega Merkurja značilne. Zapleti v komunikaciji, zastoji v prometu, na uradih, v trgovinah. Ni priporočljivo nakupovanje novih stvari. Ni priporočljivo podpisovanje novih pogodb ali sporazumov. Ne začenjajmo novih projektov, saj se bodo pojavile številne komplikacije.

Učimo se biti prisotni v trenutku. Vse kar je pomembno je tukaj in zdaj. Včeraj ne obstaja več in jutri se še ni zgodil. Sem tukaj in zdaj in delam, kar najbolje znam.