Merkurjev obrat retrogradno v kozorogu 2016 (18.12.2016)

dnevni horoskop slika

18. 12. 2016 nas bo Merkur zopet opomnil, da je čas, da pospravimo za seboj in da dokončamo vse kar še nismo uspeli narediti v preteklih tednih. Svojo retrogradost bo začel na  15° kozoroga in jo zaključil na  28° 52´ strelca, 7. 1. 2017. Simbolika retrogradnega Merkurja nam daje priložnost, da zaključimo in popravimo vse tisto, kar nam ostaja, s čimer odlašamo in za kar do sedaj preprosto nismo našli časa. Merkur bo v retrogradnem gibanju tri tedne, vse do takrat pa se mu bomo eni manj, drugi bolj upirali, se jezili, zavijali z očmi in vzdihovali, saj zastojem ne bo videti konca.

Na začetku lahko pričakujemo vse tisto, kar pri Merkurjevem obratu že vemo na pamet. Zastoje, čakanja, vrste – o ja, kar pripravite se na dooolge vrste v trgovinah, v prometu, na raznih uradih, poštah… V zadnjih minutah lahko pride do spremembe načrtov ali odpovedi sestankov in obiskov. Kar bo tokratni pojav lahko prinesel dobrega je, da v tem času lahko dobimo ali kupimo stvari, o katerih že dolgo časa razmišljamo in si jih želimo. Lahko se dobimo s prijatelji, ki jih nismo videli že dolgo časa. Popravljamo stvari za nazaj. Vse kar je do sedaj obstalo v zraku in ni imelo možnosti, da bi se realiziralo, bo v tem času lahko obrodili sadove. Preden pa se bomo lahko nekoliko privadili na te energije, ki nam jih obljublja retrogradni Merkur, pa se pripravimo, še posebno dvojčki in device, ki so še kako pod vplivi Merkurjevega gibanja, da bo več težav tudi v komunikaciji. Tudi sporazumevanje in sporočanje bo kar težavno, saj bomo svoje misli in želje težko  izrazili. Tako bo tudi z vsemi dogovori, zato se svetuje, da za časa retrogradnosti Merkurja ne podpisujemo novih sporazumov ali pogodb, ne delajmo novih projektov, ne kupujemo novih aparatov, še posebno avtomobilov in na sploh ne izvajamo nič novega. Izjema so stvari, ki bodo v tem času dokončane (na novo). To pomeni, da se je njihov začetk začel že pred časom, zdaj pa se bo dovršil in izpolnil.

Nekaj več pozitivnih izkušenj bodo deležni tisti, ki imajo že v svoji osebni karti retrogradnega Merkurja. Zanje ta obrat ne bo prinesel večjih težav. Lahko se bodo bolj poistovetili z energijami, ki jih prinaša, se lažje izrazili in posvetili več časa stvarem in aktivnostim, ki so jim ljube.

Vendar dan ni enak dnevu in Merkurjev obrat ni enak Merkurjevemu obratu. Seveda so si značilnosti zelo podobne in enakovredne, vendar je vsakokrat dodana vrednost znamenja, v katerem se Merkur obrača. In ker se Merkur obrača v kozorogu, nam bo ta obrat prinesel več streznitev, več soočenj in realizacij. Strogost, resnost, striktnost in doslednost kozoroga bomo lahko zelo dobro občutili na svoji koži. Vsak obrat je tudi obrat vase, zato se bo marsikdo globoko zazrl vase in se soočil s svojimi lastnimi omejitvami, strahovi, napakami in tudi zdravjem. Velike premike lahko naredimo v tem času, saj nas zemeljska energija kozoroga spodbuja, da si postavimo resne in stabilne cilje in temelje, na katerih bomo lahko gradili naprej. Doslednost nam bo narekovala, da si predočimo lastne vzorce in vzgibe, ki nas ovirajo in nam ne dajejo možnosti napredovanja. Resno si bomo zastavili svojo pot in cilje, ter način kako jih uresničiti ali uresničevati. Resnica se bo tokrat izkazala za našo zvesto prijateljico, čeprav nam na začetku ne bo všeč, kaj nam ponuja. ˝Kar se Janezek nauči, to Janezek zna!˝ Imejmo v mislih, da bomo tokrat res naredili bogato zalogo svojega znanja, če se bomo lotili učenja. Nikakor ne bo lahko, bomo pa bolj potrpežljivi, vztrajni in ne bomo se predali. In znanje, ki ga bomo tokrat osvojili, bo ostalo z nami še dolgo časa.

Vse se zgodi z nekim razlogom in vsaka stvar pride v naše življenje, da nas nekaj nauči. Učimo se iz lastnih vzorcev in sprejemajmo napotke drugih, četudi se zdijo težki ali pa nesmiselni. Vsaka izkušnja nam prinese nekaj dobrega, a le, če znamo to prepoznati in tudi sprejeti. Vsak pa živi svoje življenje, ki je edinstveno in ni primerljivo z drugim. Ostanimo zvesti sebi in delujmo dobro najprej za sebe, saj bomo le tako lahko dali dobro tudi drugim.

Napisala: Špela Plemelj