Merkur retrogradno v strelcu 2018

Napisala astrologinja Špela Plemelj

Merkur retrogradno

Še malo pa se bo Merkur zopet obrnil retrogradno. Dvojčki in device najverjetneje že zaznavajo nekaj, kar jim ni najbolj povšeči. Najbolj bo to seveda opazno v medsebojni komunikaciji in pa v začetni fazi tudi v prometu.

16.novembra bo Merkur že stacionaren i to bomo lahko zaznavali po večini kar vsi, saj vsi težimo v odnose skozi komunikacijo in še posebno verbalno komunikacijo. No, nekateri so tudi zelo neverbalni in pri tem znajo biti tudi zelo izvirni. To bo opazno že na daleč. Saj se bo Merkurjeva stacionarna začetna faza vršila v znamenju strelca, ki velikokrat ne pozna meja in se ne zadovolji samo z enim rezultatom ali odgovorom. To je ena pozitivnejših lastnosti Merkurja v strelcu, ki lahko razlaga in pojasnjuje se pozno v noč in tudi jutra bo popestril z izjemnim in vedno zanimivimi debatami. Kakor za koga. Moramo imeti nekoga, ki posluša in nekoga, ki govori, sicer bo to ena zahtevnejših nalog. Saj ne bomo zmožni konstruktivnih debat. To pa že lahko vodi v negativno lastnost Merkurja v strelcu, ki bo za vsako ceno izrazil svoje mnenje, pa če ga bo pri tem kdo poslušal ali ne. Povedal bo zelo naglas, zelo direktno in zna se zgoditi, da bo povedal zelo, zelo odločno. Kaj bo pomembno, v tem pogovoru? Bomo presodili sami.

Merkurjev obrat vseeno pomeni obrat vase, navznoter in nazaj. Kaj bomo najbolj iskali v tem času Merkurjeva retrogradnosti? Iskali bomo resnico. Tisto pravo resnico, ki je podprta z moralnimi in etičnimi načeli. Iskali bomo svoje mesto, ki v nas vzbuja občutek, da nekaj smo in da tudi mi nekaj veljamo. Ste vedeli, da ima vsak svojo resnico in svoje stališče, s katerega presoja dano situacijo in okoliščine, ki se vrstijo? Tokrat bo imel Merkur in z njim tudi mi veliko zadolžitev. Pred nami je obdobje neskončnega spoznavanja in učenja. Pred nami je bogato polje, ki čaka, da si vzamemo vse kar nam ponuja. Morda je to polje še zelo daleč in bomo orali narediti nekaj korakov več, kot si predstavljamo, vendar bo to najboljša pot, ki jo bomo prehodili ta mesec, vse do 7. decembra.

Z obračanjem nazaj in s tem, ko bomo sledili navodilom retrogradnega Merkurja, bomo krepili svojo vero, svoje samozaupanje, odločnost, pogum, drznost in vse, kar nas lahko postavi na višjo raven življenja, zavedanja, razmišljanja, delovanja in presojanja. Strelec je znamenje, ki teži k temu, da je slišan, opažen in še kaj. Tako bo tudi Merkur povzel te močne lastnosti in težko, res težko bomo zadrževali svoje mnenje, še posebno, če nekaj ne bo sovpadalo z našimi načeli in vzorci. Tudi če bomo presodili, da nekaj ni prav, da se dogaja krivica, če bomo mnenja, da je nekdo v zmoti, bomo čutili, da moramo izraziti svoje mnenje in to bo na trenutke tako močno in izrazito, da bodo mnogi obnemeli.

Ko se Merkur v strelcu začne obračati retrogradno, se bo obrnil tako močno, da nam zna spodnesti tla pod nogami. In to lahko prav res izkoristimo za doseganje višjih nivojev Jaza, zavesti, duše in vsega onstranskega sveta. Tudi za to potrebujemo pogum, odločnost, zaupanje, vero in predanost. Vse, kar se bomo v tem obdobju naučili, nas bo povzdignilo na višjo raven in lahko si bomo čestitali za izjemne dosežke, ki jih bomo naredili na osebni ravni.

Pa da ne pozabimo kaj vse je še pod poglavjem retrogradnega Merkurja. Komunikacijo smo predelali že v začetku, vendar bo to področje od nas zahtevalo veliko mero potrpežljivosti, saj to povezovanje, ki ga bomo vršili med sabo, nikakor ne bo našlo ustrezne rešitve. Morali bomo postati raziskovalci, interpreti, mediji, da se bomo lahko zadovoljili z odgovori. Razni dogovori, sporazumi bodo tako bolj zapleteni in zna se zgoditi, da bomo priča neskončnim vrstam in zastojem, ko bomo najmanj pričakovali. To ni čas, da bi začenjali nove projekte, snovali nove odločitve ali delali nove nakupe. To bo čas, ko bomo lahko pokazali, kaj vse smo že naredili. Merkurjeva retrogradnost vedno pride prav, da se srečamo s starimi prijatelji in nadoknadimo vse zamujeno. V vsem tem kaosu se zato posvetimo stvarem, ki nam prinašajo pozitivne izkušnje in pozitivne občutke. Učimo se biti povezani s sabo in bodimo prisotni v vsakem trenutku, brez obsojanja ali pričakovanj.