Merkur retrogradno v biku

Piše astrologinja Špela Plemelj

merkur retrogradno

Retrogradnemu Saturnu, Veneri in Jupitru se bo pridružil še Merkur. Naša komunikacija in interakcija z drugimi bo zopet na preizkušnji. Od 9. aprila do 3. maja bo Merkur obrnjen v retrogradno smer. Tako kot ostali planeti, se ne bo nič pregovarjal z nami, ampak se bo v svojem ritmu počasi in zagotovo gibal kot mu paše. Če ne drugače, pa simbolično, bo obrat vase in nazaj spet aktualen, poudarjen in prisoten.

Merkur je v astrologiji vladar znamenja dvojčka in device. Vladar naše komunikacije, miselnih operacij in spomina, vladar gibanja, transporta in medijev. Tisti, ki so rojeni v njegovem domovanju bodo njegov obrat še najbolj zaznali. Še posebno v času pred obratom, ko bo njegovo gibanje navidezno stacionarno. Tako se nam bo zdelo, da bo vse še posebno statično. Spet bomo priča raznoraznim zastojem in nesporazumom. Merkur je glavni predstavnik naše komunikacije, našega gibanja, pa tudi prenosa, trgovine in transporta. Kje je to najbolj izpostavljeno? V trgovinah. Previdno kaj kupujete v tem obdobju. Načeloma se pomembnejše nakupe, predvsem moderne tehnike in modernih aparatov, v tem času odsvetuje. S čim najpogosteje upravljate? Telefoni, računalniki, tudi avtomobili in televizorji, bodo šli svojo pot. Prenekateri zapleti, okvare… nekaj enostavno ne bo delovalo kot bi moralo. Težave pri delovanju in rokovanju s temi stvarmi bodo bolj izpostavljene in imele bodo noto kroničnih okvar. Izjema so nakupi, ki so svojo odločitev dobili še pred Merkurjevim obratom. Prav tako v tem obdobju ni priporočljivo podpisovanje pomembnejših pogodb in papirjev. Zaradi premajhne pazljivosti in zbranosti smo lahko oškodovani. Še posebno, ker je retrograden tudi Saturn, se bodo pojavljali zastoji pri gradnjah in renovacijah, ki se bodo začele v tem času. Zeleno luč bodo dobili projekti, ki jih prestavljamo in odlašamo že dolgo časa. To pot bodo dobili zalet in vse bo bolje steklo. Študentje, ki ponavljajo izpite, bodo bolj uspešni. Ja. Začeli se bomo spominjati stvari iz naše preteklosti. Obujali spomine. Se dobili s prijatelji, ki jih nismo videli že dolgo časa. Našli bomo stvari, na katere smo že skoraj pozabili. Lahko bomo poravnali svoje dolgove in končno dokončali projekte, ki so v teku.

Človek obrača, bog obrne. Treba je razumet, da nič ne gre na silo. In zato vsi dobivamo svoje lekcije na tak ali drugačen način. Življenje je učenje in včasih so lekcije težje, včasih lažje. Včasih jih moramo popravljati in včasih moramo snov utrjevati, da bo zares držalo in se nam vtisnilo v delovni spomin. Vsi smo se enkrat naučili hoditi. Naučili smo se, pa se nam včasih še vedno zgodi, da pademo in se pri stiku s površino poškodujemo. In potem (največkrat) tudi vstanemo in nadaljujemo svojo pot. Želim si, in tudi vam, da bo tokrat tudi tako.