Merkur retrogradno v levu 2018

Napisala astrologinja Špela Plemelj

Merkur retrogradno

Edina stalnica v življenju so spremembe. To vemo. To nakazujejo tudi razne retrogradnosti, ki nas opominjajo, da se moramo nečemu bolj posvetiti in se pripraviti na spremembe. Vsaka retrogradnost v astrološkem simbolnem jeziku, predstavlja obrat nazaj in predvsem obrat vase.

Merkur v levu nam prinaša veliko misli, veliko besed, veliko pogovorov, komunikacije in zamisli. Naj bo igra. Naj bo zabava. Naj bo ljubezen. Vse to in še več skozi znamenje leva.

Merkur se bo začel obračati retrogradno 25. julija na 23° leva in bo v tem retrogradnem gibanju do 18. avgusta, ko se bo na 11° leva obrnil direktno. V stacionarni fazi, ko bo Merkur pred obratom retrogradno, bodo nabrane energije v nas, še posebno pri predstavnikih znamenja dvojčka in device, spodbujale nestrpnost in nepopustljivost. Zelo se bomo držali svojih načel in prepričanj, kar nas bo delalo bolj neizprosne in nepopustljive. Merkur v levu nas uči izraziti svoje bistvo, svojo pomembnost, sebe, svojo individualnost. Včasih tudi skozi slepo vztrajanje pri svojih idejah in prepričanjih.

V fazi retrogradnosti bomo iskali povezavo s sabo. Kako najti pot, ki nas bo naredila močnejše, samozavestnejše, edinstvene in originalne. Biti povezan s samim sabo v današnjem svetu ni enostavno. Vse je usmerjeno ven, na zunanjost. Pomemben je videz in prezenca, tisto, kar dajemo svetu. Kažemo svojo masko, ko bi morali kazati svojo persono. Svoj jaz. Vse preveč je pomembno in potrebno biti za druge, igrati vlogo in negirati sebe in s tem svoj pravi jaz. Biti pristni in zadovoljni v svoji koži pa so sposobni le redki. Zdaj bomo imeli enkratno priložnost, da izrazimo svojo individualnost. Merkurjeva retrogradnost v levu nas bo peljala na srečanje s svojim notranjim otrokom. Bodimo pozorni n prisluhnimo, kaj nam bo sporočil. Svoje želje, potrebe, cilje, sanje. Vse to lahko v tem obratu vase spoznamo in ponovno odkrijemo. Naj bo to čas iskrenosti, srčnosti, pristnosti in odprtosti.

Vsaka pot, ki si jo izberemo, pa ima svoje izzive in preizkušnje, ki jih moramo prestati. Kot že vemo, retrogradnost vselej prinese določene zastoje, nesporazume in lapsuse. Naj bo to čas zaključevanja preteklih projektov. Če bi se zgodilo, da bi stopili v nove zgodbe pa lahko pričakujete takšne in drugačne zaplete. To bo vsekakor čas za srečanje s starimi prijatelji in znanci, ni pa ugoden čas za nakupe raznih aparatov, mobitelov, avtomobilov, računalnikov ipd. V teh tednih raje naredite dobro raziskavo kaj pravzaprav potrebujete in zakaj. Naučite se poslušati sebe in sledite temu notranjemu vzgibu ali intuiciji, ki vedno pokaže pravo pot.

V začetku avgusta se v izbrano družbo retrogradnih planetov pridruži še Uran in s tem poudari in obogati naš notranji svet doživljanja, izražanja in zavedanja. Na tokratni poti iskanja sebe vzemimo tiste stvari in pouke, ki so izbrani za nas in nam dajejo največ. Nekoliko izbirčni bomo a z izbranim okusom. Poiščimo tiste stvari in informacije, ki iz nas izvabljajo najboljše in nas delajo najboljše. Vsaka stvar je za nekaj dobra. Včasih je dobra za to, da se jo znebimo. Fiksnost znamenja leva ne bo želela priznati, da nečesa ne potrebuje več. Navsezadnje je bila njegova odločitev, da si jo pridobi. Naloge pa dobimo, zato da se iz njih nekaj naučimo. Tudi to, da pridemo do istega rezultata po drugi poti.

Uživajte na tej poti odkrivanja sebe in se poigrajte ter veselite v družbi svojega notranjega otroka. Razprite krila in naj se ustvarjanje začne. Včasih biti sebičen ni napačna odločitev. Najprej je treba poskrbeti za svoje potrebe, da bi potem lahko uresničevali potrebe drugih. In včasih na tej poti tudi skrenemo. Učimo se, delamo napake in sprejemamo nove odločitve. Edina stalnica v življenu so spremembe.