Mars retrogradno v vodnarju 2018

Napisala astrologinja Špela Plemelj

Mars retrogradno

Mars bo začel svoj obrat v ˝retrogradno˝ smer 26. Junija 2018. Ta obrat se bo zgodil na 9° v znamenju vodnarja in vsi, ki dobro čutite svojega Marsa, boste ta dogodek začutili z vsako svojo celico. Mednje sodijo vsi predstavniki znamenja ovna in škorpijona, med drugim pa tudi vsi tisti, ki imajo ti dve znamenji na ascendentu ali pa je Mars v vaših kartah močno izpostavljen. Treba bo uporabiti vse dihalne, sprostitvene in druge tehnike sproščanja in preusmerjanja odvečne energije, ki nas bo s svojim nabojem dušila in nas silila v nepredstavljive reakcije. Retrogradnost Marsa se zgodi približno vsako drugo leto in traja kakšna dva meseca. Zadnja retrogradnost Marsa je bila aprila 2016 in to v znamenju strelca. Tokratna retrogradnost pa se bo začela v vodnarju in se bo zaključila 27. avgusta 2018, na 28° kozoroga.

Marsov način delovanja in izražanja je skozi borbo, skozi napadalnost in skozi osvajanja. V znamenju vodnarja se Mars bori za skupno dobro, včasih pa tudi za prepričevanje večine za njegove ideje. In pri tem je zelo vztrajen, strateški in močno prepričljiv. Zaupanje v svoje ideje je zelo močno in skoraj nespodbitno. Vendar pa preden res začne svojo retrogradnost bo s svojo stacionarnostjo zelo napet in nepredvidljiv. Nakopičene energije, ki se bodo nabirale v Marsu ( in v nas), ne bodo prav prijazne ali tolerantne. Prav nasprotno. Zaznali bomo lahko veliko mero agresivnosti, borbenosti, tekmovalnosti, vsiljivosti, neizprosnosti celo brutalnosti in upornosti. Težko bomo upoštevali in sprejemali dobronamerne nasvete, kako je treba v teh trenutkih.

Nam bo pa retrogradnost sama prinesla možnost za obrat vase, kakor radi rečemo v astrološkem jeziku. Katera so tista področja, ki jih moramo dokončati? Nekaj tega nam bo izpostavila Marsova retrogradnost. Menjavali se bodo naši občutki moči in nemoči, saj bomo s svojo veliko vnemo in zagnanostjo porabili preveč svoje energija, kar nas bo ustavilo in prisililo k mirovanju. Zelo dobro bomo v tem obdobju lahko uporabili svoje strateške veščine, s katerimi bomo naredili zelo dobre poteze, na katere smo predolgo čakali. Sedaj pa bo prišel čas, da brez zadržkov povemo vse tisto, kar si mislimo. Vseeno pa ne bomo preveč govorili, saj bodo naša dejanja govorila sama zase.

Naj omenim, da bo Mars v svojem retrogradnem gibanju, v pomembnem odnosu s svojim dispozitorjem Uranom. Ta odnos smo pred dobrim mesecem že zaživeli, pa vendar se nam bo ponovil še dvakrat. Povečana agresija in napadalnost ne bosta izbirala krivcev. Zaradi retogradnosti Marsa pa se te reakcije zelo lahko prezrcalijo na nas same. Iskanje prave rešitve in pravih odgovorov bo zahtevalo naše celotno bistvo, kar nas zna močno izčrpati. Posebno tiste, ki imate osebne planete na 2°, posebno v fiksnih znamenjih (vodnar, bik, lev, škorpijon). Iskanje resnice in pravice se bo zdelo res izčrpajoče in težko bomo dosegli zastavljene cilje. Informacije bodo pomešane in v vsej tej zmešnjavi bomo težko prepoznali kaj je tisto pravo. Potrebovali bomo prevajalca, ki nam bo poskušal raztolmačiti stvari, ki jih ne bomo razumeli.

Vzemimo za primer rubikovo kocko, ki izgleda zelo lično in ubrano, ko je sestavljena in ima poravnane ploskve. Kadar pa so te ploskve premešane, prestavljene, zamotane in neporavnane, izgleda kot kaos. Kot nevešči sestavljanja rubikove kocke, smo pred velikim izzivom, da jo postavimo v neko smiselno celoto. Podobna naloga nas čaka v tem obdobju. Veliko svojega časa, energije, volje in sploh vsega bomo vlagali in trošili za projekte, ki se bodo vsaj na videz zdeli nerešljivi. Morali bomo vztrajati, saj nas bodo razmere same silile v to, da pridemo h koncu in svoje projekte pripeljemo, do zadovoljivega zaključka. Vseeno si je treba zapomniti, da bomo porabili veliko svoje energije in na svoji poti naredili veliko napak, poizkusov in ponovitev. Vse to pa je potrebno za nas same, da naredimo jagodni izbor vsega tistega, kar je nepotrebno. Dobili bomo neprecenljivo izkušnjo, ki nam bo govorila, da tega ne bomo nikoli več naredili oziroma, katera je tista pot, ki je vredna naše pozornosti. In počasi bomo priča temu, kako se rubikova kocka, pod našim vodstvom,  sestavlja v ubrano celoto.