Jupiter v Škorpijonu

Piše astrologinja Špela Plemelj

Jupiter v Škorpijonu

Jupiter, veliki dobrotnik in zaveznik, bo 10. oktobra zašel na pot skrivnosti, teme in na pot čiščenja. Vladar strelcev in rib bo v znamenju škorpijona vse do novembra 2018. Kot vsak planet v določenem znamenju, bo tudi Jupiter dal vse od sebe v tem času, ko bo potoval skozi to znamenje.

Znamenje škorpijona

Znamenje škorpijona je zelo intenzivno in vase zaprto znamenje. Vse pozitivne in negativne danosti škorpijona bo vstop Jupitra v to znamenje le še ojačalo in spodbudilo. Zamislite si jezero, ki vas navdušuje, pomirja in zbuja v vas nemalo vprašanj o tem in onem. Že sama prisotnost in misel na to lokacijo ali prizor vam prinaša neko notranjo mirnost in zavedanje o svoji majhnosti. Nekako tako deluje znamenje škorpijona. Nad gladino po navadi deluje vse lepo in prav. Tudi kadar ni, je opazno, da ni in nekaj tega smo deležni vsi. Kaj pa je pod gladino, pa ni dostopno vsakemu. Niti slučajno se ne zavedamo kakšna bogastva in skrivnostni svet je mogoče odkriti na spodnji strani gladine. In na nek način vsak od nas živi tako dvojno življenje javnega in zasebnega jaza.

Kje bomo najbolj čutili spremembe?

Škorpijonu je pomemben notranji jaz, notranje doživljanje in počutje, ter iskanje načinov in rešitev, kako lahko postanemo boljši in močnejši. Vstop Jupitra v to znamenje nam bo pomagalo razviti prav to področje. Ozavestiti sebe, svoje potenciale in talente, kot tudi svoje napake in razvade. Soočenje s svojo temno platjo bo najbolj zahtevno za strelce in ribe. Ne gre pa pozabiti, da je Jupiter planet, ki simbolizira razvoj, napredovanje, obilje in podporo. Z zavestnim in etičnim delovanjem nam lahko uspe velik preboj na poti spoznavanja sebe, vrednosti, odnosa do vsega prepovedanega, skrivnostnega in drugačnega. Tako bomo razvijali svojo psihično moč in vzdržljivost. In ker ima vsaka palica dva konca, moramo biti pazljivi, da svoja dejanja in odločitve usmerimo prav in smo pri tem zmerni. Težka in zahtevna naloga, ki je pred nami, nam prinaša spoznanja tako kot vsaka in s svojo naravnanostjo se bomo odločali na način, ki je za nas najbolj primeren.

Kako bomo najbolje izkoristili določeno situacijo? Na kakšen način bomo pokazali svojo najboljšo plat? To sta dva izmed mnogih vprašanj, ki jih bo skušal razviti Jupiter v škorpijonu. Stvar manipulacije in premišljenosti. V veliko primerih je to najboljši način, da postavimo sebe na prvo mesto in smo tako deležni uspeha. Seveda veliko riskiramo in se zavedamo, da nam je lahko dana tudi druga plat poraza, izgube in sramu. Spoznali bomo moč, ki jo premore škorpijon in ta lahko izbruhne ob najhujšem možnem času ali pa se izrazi na način, ki ga ne bomo pričakovali.

Iskrenost, spoštovanje, zvestoba, resnica…

Iskrenost, spoštovanje, zvestoba, resnica so teme, ki jih bomo spoznavali. In spoznavali jih bomo tako, da se bomo spoznavali tudi z njihovo nasprotno stranjo. Z lažmi, ignoranco, manipulacijo in sovraštvom. Z Jupitrovo pomočjo bomo skušali stvari razumeti na razumski ravni, vendar intuicijo in nagonskost škorpijona, ni lahko pretvoriti v razumne enačbe. Postati bomo morali čebelarji in se naučiti rokovati z neobvladljivimi situacijami. Previdno, potrpežljivo, s spoštovanjem in s čistim srcem. Vsaka nenadna, nepremišljena in neprevidna reakcija nam lahko povzroči veliko škode, bolečine, trpljenja in izgubo. Če pa se naloge lotimo previdno, počasi in ponižno, nam to lahko prinese veliko nagrade in uspehov.

Niso pa vsi vedno naklonjeni temu, da bi videli in si želeli najboljšega. Seveda moje najboljše dobro ni najboljše dobro za koga drugega in tukaj se sodelovanje in povezovanje konča. Lahko priznavamo kolektivna pravila in resnico, vendar si jo vsak prikroji na način, ki mu najbolj koristi. Tu pa so možna velika odstopanja. Marsikdo si bo prikrojil pravila v svojo korist in se na ta način izpostavil, da uspe ali izgubi. Psihična moč in vztrajnost premagovanja na videz nemogočih ovir, nas bo gnala do skrajnosti. Veliko je področji, ki jih zajema znamenje škorpijona in veliko njih zadržujemo zase, jih skrivamo in ne izrazimo. Veliko tega zna v obdobju, ko bo Jupiter v tem znamenju, priti na dan in pokazati svoj pravi obraz. Enkrat se moramo vsi soočiti s svojimi strahovi.