Jupiter se obrača retrogradno v škorpijonu

Napisala astrologinja Špela Plemelj

saturn

10. marca bo Jupiter v škorpijonu, na 23. stopinji končno zastal in se obrnil ˝nazaj˝. Čas gre naprej. Stvari se spreminjajo. Mi se spreminjamo. In dinamika nebesnih teles nas na svoj način opozarja, kdaj se bodo zgodile pomembnejše spremembe, tako v svetu, kot v nas samih. 10. marca 2018 bo eno takšno spremembo naznanil obrat Jupitra v navidezno retrogradno smer. Njegova stacionarnost nas bo že vsaj dva dneva prej opozarjala, da se dogajajo stvari, ki jih nismo pričakovali. Najbolj bodo te energije zaznavali predstavniki znamenj strelca in rib, saj je Jupiter njihov vladar/zastopnik. Poleg tega bodo vsi, ki imajo v svoji karti planet na 23° 13˝, zaznali povečano dinamiko na tem področju, ki ga osebna karta predstavlja.

Prestop Jupitra v znamenje škorpijona, 11. oktobra 2017, nam je takoj postregel z razkritjem spolnih škandalov v hollywoodskem filmskem svetu zabave. Zdaj, ko se nam obeta Jupitrov obrat, bomo lahko priča še dodatnim razkritjem te vrste ali pa se približuje celo zaključek te zgodbe, z resnimi posledicami. Tudi finančni svet bo dosegel svoj epilog ali pa vsaj priznanje.

Retrogradnost planetov na splošno predstavlja oziranje nazaj in v posameznikovo notranje doživljanje. Treba se bo lotiti tistih nalog, ki smo jih do sedaj dajali na stran. In tokrat se nam obeta več priložnosti, da končno naredimo to, kar moramo. Jupiter simbolizira razvoj, rast, napredek in tokratni obrat bo želel, da gremo še globlje vase in damo 100°. Morali se bomo soočiti s svojimi najbolj neprijetnimi lastnosti, vsebinami, skrivnostmi… Poiskati, kaj je glavni razlog, da so stvari takšne kot so. Znamenje škorpijona bo dodalo to ostrino, borbo moči in nemoči, potrebo po poglabljanju ter odstranjevanju plasti, ki jih nosimo in skrivamo, celo tajimo. Ta preobrazba bo resnično podobna preobrazbi gosenice v metulja. Zdaj smo že dovolj zreli, da si znamo sami pripraviti gnezdo ali kokon, kjer bomo nekaj časa doživljali ta proces mutiranja naših celic, genov in mišljenja. Kdor se je že soočil s podobnimi spremembami ve, da je ta proces več kot neprijeten. Od vas bo odvisno, koliko časa boste potrebovali, da izstopite iz tega kokona, ki vam povzroča neprijetnosti. Veliko dela, učenja, prilagajanja, soočenja in sojenja bo na vrsti. Predelovanje preteklih zgodb nas zna izmučiti in izmozgati do zadnje kaplje. Morda bolj počasi, a vsekakor zagotovo, bomo iz teh soočenj izstopili predrugačeni. Bolj kot bomo usmerjeni k resnici in priznanju, bolj se bomo očistili in na koncu bomo bolj sijali. In na koncu iz kokona, ki ga je spletla gosenica, prileze metulj. Ne več gosenica, ampak drugi del gosenice. Tisto kar je prej skrivala, tajila, kar ni priznala. Priznajte si, česa več ne potrebujete in kaj je tisto, kar boste predali naprej.

Škorpijonov smisel za humor je vedno začinjen, piker, bolj surov. In dvoličnost takih šal marsikdo ne more sprejeti. Nikoli ne veš, kakšen bo konec. Jupitrova retrogradna pot bo trajala vse do 10. julija 2018, ko se bo na 13° zopet obrnil direktno. Tudi ta točka nam bo prinesla svoje pomembne zaključke in spoznanja. Na tem nepredvidljivem terenu se bomo učili tudi zaupanja in prepuščanja. Če do sedaj še nismo uspeli izoblikovati svoje vere in globokih prepričanj, jih bomo v tem času lahko razvili. Trdna prepričanja in načela, ki bodo podpirala naš življenjski smisel in naravnanost, nam bodo v pomoč pri osebnem razvoju in napredovanju. Ne pozabimo, da se nam ob retrogradnosti veliko stvari vrne in naša nagrada bo primerna temu, kar smo delali in kako smo živeli v preteklih mesecih.