Jupiter retrogradno v letu 2017

Piše astrologinja Špela Plemelj

planeti v direktnem gibanju

To, da je Jupiter v tehtnici že vemo. Da nam daje priložnosti za sodelovanje, povezovanje in iskanje novih priložnosti za harmonijo in ravnovesje, tudi že vemo. To najbolj zaznavajo strelci, ribe in tudi tehtnice, ki Jupitra gostijo v svojem znamenju. Konec januarja se bo Jupiter počasi že začel ustavljati in začel pošiljati energijo, da so pred nami spremembe. 5. februarja se bo izbranim zdelo, kot da se je svet ustavil. Na ta dan, in še kakšnega, bo Jupiter stacionaren in bo čakal, da si nabere moči za nadaljevanje. Svojo retrogradno pot bo tako začel na 23° tehtnice in bo v tem gibanju vse do 9. junija, ko se bo na 13° tehtnice zopet obrnil v direktno gibanje.

Vsesplošni vpliv Jupitra prinaša veselje, razvoj in rast na določenem področju, kjer ga imate sami v natalni karti. Ko Jupiter ubere retrogradno pot, ves zanos, usmerjenost, lahko tudi pohlep in razna pretiravanja, dobijo drugačen pomen oziroma drugačno vlogo. Če smo prej svojo pozornost usmerjali na ven in v druge, bomo v tem obdobju svojo pozornost zelo poglobljeno usmerili vase. V iskanje harmonije v sebi. Povečanje notranje moči in duhovni razvoj. Vsaj priporočljivo je, da to storimo. Z obratom vase, introspekcijo in zavedanjem bomo lahko spoznali, da sta notranja rast in razvoj zelo pomembna za naše nadaljne želje, upe in tudi materialni razvoj. V tem času bo povečana potreba po nekakšni filozofski, vseživljenjski in duhovni refleksiji. Veliko bo preizkusov, da dokažemo ali smo zares vredni vsega dobrega, ki si ga želimo oziroma, ki nam sledi. Soočeni bomo s svojimi problemi ali dejanji, da si priznamo in uzremo resnico tako kot je. Do konca Jupitrovega retrogradnega gibanja bomo tako imeli več kot dovolj časa, da predelamo naloge in se pripravimo, da dobimo vse dobro, ki si ga zaslužimo. To, da se obrat dogaja v tehtnici, kaže na dodatno prilagajanje in iskanje ravnovesja v partnerstvih. Tudi vsi naši odnosi bodo deležni nemalo preizkusov. Kako znamo biti odgovorni in stabilni v svojih namerah. Vse lepote tega sveta znajo dobiti drugačno vrednost.

Vsekakor nas čaka kar nekaj mesecev poglobljenega in intezivnega učenja. Kakšne informacije bodo do nas prišle iznenada, za druge se bomo morali bolj potruditi. Čeprav se bo morda zdelo, da stvari sploh niso tako usodne in se z lahkoto odločamo, bo potreba po previdnosti še kako pomembna. Če se nam bo zdelo, da nas življenje in situacije kjub svoji počasni dinamiki vseeno preganjajo, si dovolimo vzeti še dodaten dan ali dva in ponovno premislimo o vsem. ˝Kar je dano, je v zlato jamo zakopano.˝ Tokrat bomo imeli priložnost, da spoznamo kaj pomeni vrednost. Kaj pomeni vrednota. Kaj je tista prava lastnina? Veliko svojega truda, volje pa tudi vere in zaupanja bomo porabili, da bomo prišli do bistva. In prišli bomo. In znali ga bomo ceniti, spoštovati ter hraniti.