Horoskop za sredo 7. oktober

dnevni horoskop slika
Igrajmo, smejemo se, najdimo način, da se na nek originalen način izrazimo… počnimo stvari, zaradi katerih se počutimo bolj živi, to nosi vitalnost.

Padajoča Luna bo potovala po drugi polovici leva, tako bo podobno kot včeraj pomembno, da se povprašamo kdo smo, kaj je naš poseben talent in se izrazimo. Spodbujen bo občutek za organizacijo, hitreje se bomo pognali v akcijo. Današnji aspekti Lune so v glavnem spodbudni, ob pol dveh popoldan bo Luna tvorila sekstil na Sonce, ob enajstih zvečer pa trigon z Uranom, tako da je očitno, da bomo aktivni, oprti na svoje lastne moči, izhajajoč iz sebe lahko delujemo suvereno in marsikaj dosežemo, zaključimo.

Merkur je zelo počasen, saj je tik pred obratom (v petek), tako je še vedno pomembno, da smo potrpežljivi v komunikaciji, da rešujemo stvari za nazaj, in če se nam že sveti kako naprej, je potrebno za nove začete počakati nekaj dni, do mlaja in že malo hitrejšega direktnega Merkurja. Zelo zanimivo je, da se bo tokratni Merkur obračal na severnem Luninem sečišču, kar lahko prinaša možnosti za konstruktivne dogovore, ki bodo prinesli korist večjemu številu ljudi. Na zasebni ravni pa Merkurjev obrat na SV lahko pomeni tudi utrditve nekih prijateljskih ali poslovnih odnosov, ali pomembni novi odnosi z mladimi, ali otroci. Vsekakor spodbudne ( čeprav nič kaj vzhičene, saj je v zadevo vpet tudi Saturn) novice, ki prinašajo razvoj.

Venera na koncu znamenja, v katerem je bila sedaj nekaj mesecev, kaže, da se v čustvenih zadevah od nečesa odmikamo. Mlade poletne ljubezeni so lahko te dni v zadnjih zdihljajih.

(Nebesne vplive pripravlja Mihaela Malečkar Kogovšek in poudarja, da splošni vplivi barvajo ozračje, energije dneva. Posamezniki pa imamo svoj lastni ritem usklajen z našo rojstno karto.)