Horoskop za ponedeljek 5. maj

dnevni horoskop slika
Tokratni ponedeljek bo temeljno prevladovala pozitivna naravnanost

Na hitro si poglejmo širšo sliko, smo v fazi mlade Lune, v noči na sredo bo prvi krajec, to smo v najbolj aktivnemu delu Luninega meseca, ko ustvarjamo možnosti ves mesec. To obdobje je res pomembno, saj je od njega odvisno kako bo kasneje, v analogiji s kmetijstvom je to čas sejanja in prvega okopavanja. Toda, ker je Mars v zase zelo težkem znaku, in trenutno res zelo počasen, in se bo preko meseca samo še upočasnjeval, je to znak, da neke velike volje pa nimamo, da smo utrujeni, in ni pravega zagona.

Vendar ni druge, kot da se zbrcamo v akcijo, ker drugače bo šel ves mesec v nič, in ne bo nič narejenega. Venera v ovnu malo izboljšuje situacijo Marsa saj ima z njim medsebojno recepcijo, tako, da bo edina pogonska sila v tem času strast. Strast pa ni vedno vezana le na ljubezen z neko osebo, vezana je tudi na ljubezen do določenega dela, projekta, hobija, torej lahko strast uporabimo kot pogonsko sredstvo, saj drugih pogonskih sredstev ta trenutek ne bo. Sonce, ki je edini ki poleg Marsa lahko stvari poživi, je v statičnem, nepremičnem biku. Torej ta teden se potrudimo, dajmo vse od sebe, se ženimo še malo bolj, kot drugače, z dobrimi motivacijami in za prave cilje, tako bo druga polovica meseca nosila pozitivne sadove tega truda.

Tokratni ponedeljek bo temeljno prevladovala pozitivna naravnanost, saj Sonce aplicira v sekstil z Jupitrom, za nekatere možne tudi spodbudni finančni obrati. Dopoldan (do 10:44) so možni konstruktivni finančni dogovori. Kasneje bo energija nekako izgubljena, se ne bo dalo več ustvarjati nekih trdnih in stabilnih dogovorov.

Popoldan lahko nekaj težav z družinskimi člani zaradi pretirane čustvenosti. Predvsem pa se ne bomo znali pognati naprej, bomo prej kot ne ždeli in tičali v starem. Občutenje temeljno mirno, le pri nekaterih muhasta čustva. Malo pred osmo zvečer vstopi Luna v leva in prinaša več energije, bolj ciljno usmerjenost. Vendar ker je njen dispozitor v biku, bo tudi obdobje Luninega potovanja po znamenju leva prej kot ne mirno, počasno, a pozitivno in konstruktivno.