Horoskop za ponedeljek 30. junij

dnevni horoskop slika
V tem tednu mlada Luna prinaša možnosti za uresničitve novih idej. Danes spuščajmo strahove in sledimo naprednim idejam.

Širša slika:

Luna raste proti prvem krajcu, sedaj je čas, da smo odpri novim idejam, da damo vse od sebe in postavimo podlago za celoten lunin mesec. Torej veliko volje, moči, želja in delo. V tem tednu bomo še vedno čutili vplive, ki nas bodo pritiskali navzdol, vendar se ne bomo dali, saj nas bo gnala ambiciozna želja, da nekaj dosežemo. Vsekakor čas za nove začetke.

Merkur postane direkten in s tem postopoma odpadejo nesporazumi, zmeda in težave s sredstvi prenosa informacij in prevoza. Še vedno bo počasen, tako da je to krasen čas, da smo v tem trenutku in nekaj prav globoko dojamemo. Rahljal bo opozicijo Luninih vozlov, kar naznanja več možnosti zanimivih novih poznanstev in spodbuja družabno življenje. V duhovnem pogledu je to znak zanimivih uvidov.

Največ razočaranj bo na področju ljubezni, nič navzven očitnega, bolj navznoter doživeto. Obeti se tu ne bodo izpolnili, sledil bo prazen občutek neizpolnjenosti. Za nekatere pare pa proti koncu tedna prav resni lomi.

Energija se bo proti koncu tedna zgoščala, takrat potrebna tudi večja pazljivost na cesti. Imeli bomo velike ambicije, marsikaj dosegli, vendar ne toliko kot si bomo želeli.

Konec tedna se na nebu sestavlja jod, na vrhu katerega bo Saturn, Venera in Uran v seksilu, naznanjata, da se lahko zaradi nove ljubezni, nekaj starega in utečenega korenito spremeni, zaključi. Saturn na vrhu joda pa zna prinesti, da nam bo zopet narava zagodla, večja možnost neviht, toč, lahko pa se zemeljske plošče zopet malo bolj zatresejo. Vpliv bo najmočneje čutiti v ponedeljek 7. julija.

Današnji dan:

Luna v levu nas kliče k igri in dobri volji. Sporoča, da bo energije dovolj in da bomo imeli močno potrebo po tem, da se izrazimo, toda lahko nam samozavest tudi malo ponagaja in zaradi potrebe po spoštovanju reagiramo močneje in manj prijetno.

V večernih urah se bo Luna skoraj istočasno povezovala z Uranom in Saturnom. Tako, da je pomembno, da smo odprti novostim in ne dovolimo starim vzorcem, da v nas spodbujajo strah in ovirajo napredek. Danes je Merkur povsem pri miru (gledano iz Zemlje seveda), kar lahko upočasni promet in prinese nekaj težav s sredstvi prevoza in intelektualnega prenosa (telefoni, internet in podobno), toda ta ustavitev je lahko krasna, saj vsaj za nekaj časa domujemo tu in zdaj, brez obilja misli.