Horoskop za ponedeljek 14. april

dnevni horoskop slika
Ostre besede, ki jim ne bo konca vodijo v napetosti in nervozo.

Jutri bo polna Luna in Lunin mrk, danes pa se bo Luna povezovala v kardinalni križ, hkrati Merkur ravno tako prične svoje povezovanje s kardinalnim križem. Po eni strani vedno več napetosti in pritiska v spremembe, po drugi strani veliki izzivi, kateri nas bodo porinili v precej razburkane vode.

Ker je Luna v tehtnici si bomo želeli harmonije, toda trenutno poudarjeno znamenje ovna in pa kardinalni križ nas bosta metala iz ravnotežja, v veliko enih konfliktov in napetih pogovorov v neskončnost. Ostre besede, ki jim ne bo konca, vodijo v napetosti in nervozo. Po drugi strani pa bo veliko zamisli in idej, novosti in podobnega, pritiski, ki nas silijo v akcijo.

Kardinalni križ ni sam po sebi nekaj slabega, je le pritisk v nujne spremembe, podobno je kot bi se vrteli na vrtiljaku, manjka nam občutek stabilnosti in varnosti, naš pogled na stvari je popačen. Iščimo sidrišče v sebi, sprejmimo, da ni življenje vedno le mir in ravnotežje, in se pogumno odprimo spremembam. Najtežje bo kardinalnim znamenjem (ovni, raki, tehtnica in kozorog), zelo veliko vznemirjenja bodo doživljali tudi ljudje s poudarjenim znamenjem device in dvojčkov.

Iskreno, glede na to, da je Venera kot Lunin in Marsov dispozitor pozitivno povezana tako s Plutonom kot Jupitrom, lahko rečem, da če smo le pogumni in se predamo spremembam, da se bodo stvari odvijale z izjemno hitrostjo in prinašale konstruktivne rezultate.