Horoskop za petek 28. avgust

dnevni horoskop slika
Tudi danes se Luna sprehaja po vznemirljivem, radovednem, idealističnem vodarju.

Tako bomo tudi danes bolj komunikativni, družabni, imeli veliko zanimivih in vznemirljivih idej. Luna v vodnarju nas kliče, da razmišljamo zunaj predvidljivega načina (out of box) in da iščemo nove, nenavadne, posebne, napredne in drugačne rešitve. Seveda ima vsako znamenje tudi svojo senčno stran, v primeru vodnarja, je to čustveni hlad ali čustvena distanca, racionalizem, preveliko vznemirjenje in podobno.

Luna se še vedno polni, zato ne bo nič čudnega, če se bomo kdaj obnašali preveč občutljivo in premočno reagirali. Za polno Luno je tudi značilno, da imamo preveč energije, preveč idej in težko ohranjamo umirjenost in ozemljenost.

Dopoldan bo Luna tvorila opozicijo na Venero, tako so možna nežna, sentimentalna čustva in razočaranja povezana z odnosi, predvsem v ljubezenskih odnosih. Proti večeru pa bo Luna tvorila seksil na Urana, zaradi tega bomo družabni, bistri, imeli zanimive zamisli in predvsem osvobojeni mnenja drugih, bolj svoji.

Danes se Merkur povezuje s severnim Luninim vozlom, kar nam da vedeti, da bomo imeli zanimive nove ideje in prebliske, pa tudi da so možna nova poznanstva, nova srečanja in predvsem dobra in spodbudna komunikacija, kot neke vrste usmeritev kam nam je iti. Sončev poldrugikvadrat Uran pa sporoča, da bomo uporni in samosvoji, oteli stvari narediti na svoj način, in da pri tem lahko treščimo ob ovire.

Mars je v kontraparaleli s Saturnom, tako se lahko zgodi, da bomo nekateri bolj utrujeni in imeli manj pogona za življenje in delo. Vendar bo ta vpliv občutilo manj ljudi, predvsem tisti, ki imajo že v natalni karti Marsa težko povezanega s Saturnom.

Splošne vplive za vas pripravljam Mihaela Malečkar Kogovšek in poudarjam, da splošni vplivi barvajo ozračje, energije dneva. Za bolj natančne osebne preglede, pa je potrebno pogledati, kako se ti vplivi dotikajo rojstne karte posameznika.