Horoskop za četrtek 3. september

dnevni horoskop slika
Misel za danes: Spustimo, da gre, kar mora iti.

Še vedno se Luna potepa po biku in če se vam bo zdelo, da ste narejeni na počasi, brez prave energije, boste zelo usklajeni s splošnimi vplivi. No ja tokratni četrtek bo Luna tvorila še kvadrat na že seperativno konjunkcijo Marsa in Venere in nosila še zadnje utrinke ujetosti v stara hrepenenja, strasti in ljubezni.

Ko je Luna v znamenju bika, se spodobi, da govorimo tudi o navezanostih, ki so, slepa pega tega znamenja. Kaj je tisto, kar imenujemo navezanost? Najpogosteje smo navezani na tisto, kar si močno želimo, ali tisto, za kar mislimo, da nam bo prineslo srečo v življenje. Če tega ne dobimo, to izgubimo, potem se dogodijo močna čustva izgube, bolečine in vse drugo, kar imamo, vse drugo, kar bi nam lahko prineslo veselje, ne more nahraniti naše luknje in nezadovoljstva. Človek zavoljo energije bika iluzorno verjame, da je tam nekaj, kar mu bo dalo občutek trdnosti in stabilnosti, varnosti in sreče, kar bo omogočilo, da bo življenje za vedno ravna črta srečnih trenutkov. Seveda je to velika iluzija, ki nosi le oklepanje in razočaranje. Torej kaj naj rečem drugega, kot da je čas, da opustimo oprijem, se odpremo vsemu kar je, in spustimo, kar ni več del našega sveta.

Po drugi strani pa je dobro tudi, da uživamo v tem kar imamo, izrazimo jasno in glasno hvaležnost, za vse, kar nam je dano. In seveda, kot vedno, ko je Luna v biku, priporočam, da malo pocrkljamo svoje čute, saj se lahko crkljamo tudi zdravo, z enim koščkom črne čokolade ali kosom presne torte.

Merkurjeva inkonjunkcija na Neptun nakazuje, da naš um ne bo hotel delati tako racionalno, kot bi želeli, da bo dokaj zmeden in ga bodo sem pa tja vodila čustva. Pri intelektualnem delu, pisanju, štetju in podobno je zato potrebna še dodatna previdnost.

Splošne vplive za vas pripravljam Mihaela Malečkar Kogovšek in poudarjam, da splošni vplivi barvajo ozračje, energije dneva. Za bolj natančne osebne preglede, pa je potrebno pogledati, kako se ti vplivi dotikajo rojstne karte posameznika.